r
Nosalty Logó

Braciola alla Marinara, azaz olasz töltött marhahústekercsek pikáns paradicsomszószban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Braciola alla Marinara, azaz olasz töltött marhahústekercsek pikáns paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

braciola

Összesen 772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

braciola

Összesen 3086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

braciola

Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11931.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1248 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    7565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1708.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4388 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    111160 micro
  • Lut-zea
    2708 micro
Összesen 3086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4682 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 131 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

braciola

Elkészítés

braciola

  1. Amikor a húst vásároljuk, kérjünk a hentestől vékony, fél centi vastag szeleteket, vagy otthon figyelmesen vágjuk fel mi. Klopfolóval (a sima részével) enyhén ütögessük át a szeleteket.
  2. Tegyük egy tálba a morzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a diót, reszeljünk hozzá citromhéjat és 2 gerezd fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze az egészet alaposan, illetve opcionálisan mazsolát is apríthatunk hozzá.
  3. Tegyük a marhaszeleteket egy vágódeszkára. Sózzuk, borsozzuk, majd fektessünk rájuk egy-egy vékony szelet pármai sonkát.
  4. Szójuk meg gazdagon az egészet a morzsatöltelékkel, majd óvatosan, de jó szorosan tekerjük fel őket. Fogpiszkálóval tűzzük össze őket, ezzel rögzítjük, hogy szét ne nyíljanak.
  5. Egy nagy öntöttvas serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd közepes lángon, (akár több részletben) pirítsuk meg a tekercsek minden oldalát aranybarnára. Ezt követően vegyük ki őket egy tányérra, és tegyük félre.
  6. Ugyanebben a serpenyőben, a maradék zsiradékon pirítsuk meg a felaprított hagymát és két gerezd reszelt fokhagymát. Öntsük fel fehérborral, majd addig forraljuk (6-8 percig), amíg egy sűrű, karamellizálódott alapot kapunk.
  7. Dobjunk bele egy rozmaringágat, adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzunk. Pár percig főzzük, majd tegyük vissza bele az elősütött húsokat a lével együtt, amit eresztettek! Takarjuk le, és mérsékelt lángon (vagy akár sütőben 130 fokon) főzzük minimum 2-3 órán át. Akkor készül el, amikor a hús teljesen megpuhul, és a szósz sűrű és intenzív ízű.
  8. Tésztával, salátával vagy ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3411
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.

Receptkategóriák

Braciola alla Marinara, azaz olasz töltött marhahústekercsek pikáns paradicsomszószban
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A Braciole egy klasszikus, kiadós, házias dél-olasz marhahúsos egytálétel, amelyet főként nagy családi összejövetelekkor készítenek. A vékony marhahússzeleteket gazdag töltelékkel göngyölik, majd lassan párolják pikáns paradicsommártásban. Ez a recept tökéletes egy őszi estére vagy vasárnapi vacsorára salátával, kenyérrel vagy tésztával tálalva. Számos változata létezik, de bármivel is töltitek meg, ez tipikusan olyan étel, amibe bele kell szeretni!

Hozzávalók

braciola

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...