Braciola alla Marinara, azaz olasz töltött marhahústekercsek pikáns paradicsomszószban
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
150g marhafartő249 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g dió85 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g prosciutto63 kcal
-
48 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
772
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
600g marhafartő996 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
52g dió340 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
192 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
Összesen
3086
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
25.3g marhafartő42 kcal
-
4.2g zsemlemorzsa17 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g dió14 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
4.2g prosciutto11 kcal
-
33.7g passzírozott paradicsom8 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
16.8g fehérbor14 kcal
Összesen
131
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2983 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 1891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 427.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1097 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
772
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.4 g
Zsír
-
Összesen 144.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11931.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1248 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 2345 mg
-
Nátrium 7565 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1708.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4388 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 111160 micro
-
Lut-zea 2708 micro
Összesen
3086
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4682 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
131
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
braciola
-
100 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 szál rozmaring
Elkészítés
braciola
- Amikor a húst vásároljuk, kérjünk a hentestől vékony, fél centi vastag szeleteket, vagy otthon figyelmesen vágjuk fel mi. Klopfolóval (a sima részével) enyhén ütögessük át a szeleteket.
- Tegyük egy tálba a morzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a diót, reszeljünk hozzá citromhéjat és 2 gerezd fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze az egészet alaposan, illetve opcionálisan mazsolát is apríthatunk hozzá.
- Tegyük a marhaszeleteket egy vágódeszkára. Sózzuk, borsozzuk, majd fektessünk rájuk egy-egy vékony szelet pármai sonkát.
- Szójuk meg gazdagon az egészet a morzsatöltelékkel, majd óvatosan, de jó szorosan tekerjük fel őket. Fogpiszkálóval tűzzük össze őket, ezzel rögzítjük, hogy szét ne nyíljanak.
- Egy nagy öntöttvas serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd közepes lángon, (akár több részletben) pirítsuk meg a tekercsek minden oldalát aranybarnára. Ezt követően vegyük ki őket egy tányérra, és tegyük félre.
- Ugyanebben a serpenyőben, a maradék zsiradékon pirítsuk meg a felaprított hagymát és két gerezd reszelt fokhagymát. Öntsük fel fehérborral, majd addig forraljuk (6-8 percig), amíg egy sűrű, karamellizálódott alapot kapunk.
- Dobjunk bele egy rozmaringágat, adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzunk. Pár percig főzzük, majd tegyük vissza bele az elősütött húsokat a lével együtt, amit eresztettek! Takarjuk le, és mérsékelt lángon (vagy akár sütőben 130 fokon) főzzük minimum 2-3 órán át. Akkor készül el, amikor a hús teljesen megpuhul, és a szósz sűrű és intenzív ízű.
- Tésztával, salátával vagy ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 3411
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A Braciole egy klasszikus, kiadós, házias dél-olasz marhahúsos egytálétel, amelyet főként nagy családi összejövetelekkor készítenek. A vékony marhahússzeleteket gazdag töltelékkel göngyölik, majd lassan párolják pikáns paradicsommártásban. Ez a recept tökéletes egy őszi estére vagy vasárnapi vacsorára salátával, kenyérrel vagy tésztával tálalva. Számos változata létezik, de bármivel is töltitek meg, ez tipikusan olyan étel, amibe bele kell szeretni!