Braciola alla Marinara, azaz olasz töltött marhahústekercsek pikáns paradicsomszószban
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
150g marhafartő249 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g dió85 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g prosciutto63 kcal
-
48 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
600g marhafartő996 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
52g dió340 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
192 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
braciola
-
25.3g marhafartő42 kcal
-
4.2g zsemlemorzsa17 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g dió14 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
4.2g prosciutto11 kcal
-
33.7g passzírozott paradicsom8 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
16.8g fehérbor14 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2983 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 1891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 427.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1097 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 677 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.4 g
Zsír
-
Összesen 144.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11931.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1248 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 2345 mg
-
Nátrium 7565 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1708.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4388 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 111160 micro
-
Lut-zea 2708 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4682 micro
-
Lut-zea 114 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
braciola
-
100 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 szál rozmaring
Elkészítés
braciola
- Amikor a húst vásároljuk, kérjünk a hentestől vékony, fél centi vastag szeleteket, vagy otthon figyelmesen vágjuk fel mi. Klopfolóval (a sima részével) enyhén ütögessük át a szeleteket.
- Tegyük egy tálba a morzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a diót, reszeljünk hozzá citromhéjat és 2 gerezd fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze az egészet alaposan, illetve opcionálisan mazsolát is apríthatunk hozzá.
- Tegyük a marhaszeleteket egy vágódeszkára. Sózzuk, borsozzuk, majd fektessünk rájuk egy-egy vékony szelet pármai sonkát.
- Szójuk meg gazdagon az egészet a morzsatöltelékkel, majd óvatosan, de jó szorosan tekerjük fel őket. Fogpiszkálóval tűzzük össze őket, ezzel rögzítjük, hogy szét ne nyíljanak.
- Egy nagy öntöttvas serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd közepes lángon, (akár több részletben) pirítsuk meg a tekercsek minden oldalát aranybarnára. Ezt követően vegyük ki őket egy tányérra, és tegyük félre.
- Ugyanebben a serpenyőben, a maradék zsiradékon pirítsuk meg a felaprított hagymát és két gerezd reszelt fokhagymát. Öntsük fel fehérborral, majd addig forraljuk (6-8 percig), amíg egy sűrű, karamellizálódott alapot kapunk.
- Dobjunk bele egy rozmaringágat, adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzunk. Pár percig főzzük, majd tegyük vissza bele az elősütött húsokat a lével együtt, amit eresztettek! Takarjuk le, és mérsékelt lángon (vagy akár sütőben 130 fokon) főzzük minimum 2-3 órán át. Akkor készül el, amikor a hús teljesen megpuhul, és a szósz sűrű és intenzív ízű.
- Tésztával, salátával vagy ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3534
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Braciole egy klasszikus, kiadós, házias dél-olasz marhahúsos egytálétel, amelyet főként nagy családi összejövetelekkor készítenek. A vékony marhahússzeleteket gazdag töltelékkel göngyölik, majd lassan párolják pikáns paradicsommártásban. Ez a recept tökéletes egy őszi estére vagy vasárnapi vacsorára salátával, kenyérrel vagy tésztával tálalva. Számos változata létezik, de bármivel is töltitek meg, ez tipikusan olyan étel, amibe bele kell szeretni!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!