Vadas marha Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g marhafartő415 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
599
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g marhafartő1660 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
2395
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
44.1g marhafartő73 kcal
-
10.6g sárgarépa4 kcal
-
7.9g fehérrépa5 kcal
-
7.5g citrom1 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17.6g alaplé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Összesen
105
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1453.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 316.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4434 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
599
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.1 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 779 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5815.7 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2488 mg
-
Nátrium 2095 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1267 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1970 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 7428 micro
-
β-karotin 17738 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
2395
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 327 micro
-
β-karotin 781 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhafartő
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db citrom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 db babérlevél
-
4 dl alaplé
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
1.5 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A húst vékonyra szeleteljük -ha szükséges kicsit kiverjük-, lisztben megforgatjuk, majd egy magasfalú serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
- Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a nagyobb hasábokra vágott zöldségeket, a babérlevelet, szemes borsot, két cikk citromgerezdet, sót, és az apróra vágott zsiradékon megfuttatott vöröshagymát.
- Ha megpuhult a hús, a zöldségeket kiszedjük, és a lével együtt turmixszoljuk.
- A cukrot karamellizáljuk, utána hozzáadjuk a pürésített zöldséget.
- A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd ezzel sűrítjük, mustárral, és citromlével ízesítjük, ha szükséges utánsózzuk. Jól kiforraljuk, pikánsnak kell lennie.
- Tálaláskor a hússzeletekre merjük a mártást. Köretnek galuskát, spagettit, vagy tiroli zsemlegombócot adhatunk hozzá.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 28864
- Feltöltés dátuma: 2013. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom pikáns étel.