r
Nosalty Logó

Vadas marha Katharosz konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Vadas marha Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

599
Kalória
58.3g
Fehérje
26g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
316.8g
Víz
194.6g
Koleszterin
4.6g
Rost
9.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4434 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 599 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5815.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1267 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    7428 micro
  • β-karotin
    17738 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 2395 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük -ha szükséges kicsit kiverjük-, lisztben megforgatjuk, majd egy magasfalú serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  2. Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a nagyobb hasábokra vágott zöldségeket, a babérlevelet, szemes borsot, két cikk citromgerezdet, sót, és az apróra vágott zsiradékon megfuttatott vöröshagymát.
  3. Ha megpuhult a hús, a zöldségeket kiszedjük, és a lével együtt turmixszoljuk.
  4. A cukrot karamellizáljuk, utána hozzáadjuk a pürésített zöldséget.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd ezzel sűrítjük, mustárral, és citromlével ízesítjük, ha szükséges utánsózzuk. Jól kiforraljuk, pikánsnak kell lennie.
  6. Tálaláskor a hússzeletekre merjük a mártást. Köretnek galuskát, spagettit, vagy tiroli zsemlegombócot adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Finom pikáns étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!