Rozsdáshús 3. -puliszkával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
167g marhafartő277 kcal
-
117g vöröshagyma42 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
384
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g marhafartő1660 kcal
-
700g vöröshagyma255 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2309
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.4g marhafartő85 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
10.3g vörösbor9 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Összesen
119
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 241.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
384
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.5 g
Zsír
-
Összesen 104.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4291.1 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2372 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1447.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
2309
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhafartő
-
700 g vöröshagyma
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A borjúhúst szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán könnyedén kiklopfoljuk.
- Nagyobb serpenyőben, felforrósított olajban hirtelen elősütjük.
- Hagymákat szeletekre vágjuk (kockázzuk), és a színét változtatott húsra szórjuk, amit rögtön utána erőteljesen borsozunk, sózunk, óvatosan összekavarjuk, és lefedjük. Így pároljuk míg saját levét elfővi. Feltöltjük kevés vízzel és tovább főzzük míg ez is leapad(kb. 30 perc).
- 2 dl bort öntünk alá, és tovább pároljuk, néha újra felöntjük vízzel
- Amikor a hagyma jó zamatossá párolódott, a hús megpuhult -finom, sűrű mártássá hagyjuk elfőni a levét
- A hússzeleteket egymásra halmozva óvatosan a serpenyő egyik oldalán, a mártásba simára keverjük a mustárt, és éppen csak felrotyogtatjuk (kavarhatunk beleaprított petrezselyemlevelet is).
- A puliszkát vízzel kiöblített formákba osztjuk (vagy csak úgy, ahogyan szoktuk) húsos mártással körbeöntjük, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6193
- Feltöltés dátuma: 2011. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fiam ovitársától pár éve kellett elváljon, mégis a kapcsolat köztük és mi szülők között is jó maradt. Nála láttam meg egy alkalommal egyik kedvenc szakácskönyvében, s már az én konyhámon is készül azóta borjúhús :-).