Esterházy-rostélyos Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
175g marhafartő291 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
593
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
700g marhafartő1162 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
42 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2369
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
48.6g marhafartő81 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
11.1g sárgarépa4 kcal
-
12.5g fehérrépa8 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.5g félszáraz fehérbor3 kcal
-
4.2g mangalica zsír38 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
166
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 906.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2962 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
593
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3625.6 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1843 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 977 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1376 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11846 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
2369
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 823 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1.5 dl tejföl
-
2 db babérlevél
-
0.5 dl félszáraz fehérbor
-
6 dkg mangalica zsír
-
3 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 csipet fűszerpaprika
-
1 csipet ételízesítő
Elkészítés
- A húst kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, kicsit állni hagyjuk.
- Forró zsiradékon afinomra vágott hagymán elősütjük a húsok mindkét oldalát, majd kevés vizet aláöntve párolni kezdjük.
- Közben a zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, amikor a hús már elég puha, de még nem teljesen, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, egy-egy csipet pirospaprikát és ételízesítőt. Majd felöntjük a borral, és puhára pároljuk.
- Folyamatosan kevés lében pároljuk, és ha szükséges, utána öntünk egy kevés vizet.
- Ha kellően megpuhult a hús, kiemeljük léből a szeleteket, és melegen tarjuk.
- A visszamaradt lét megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a mustárt, cukrot, kiforraljuk, és beállítjuk az ízét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet adunk hozzá. A mártásnak pikánsnak és arany színűnek kell lennie!
- Ezután a mártásba visszatesszük a hússzeleteket.
- Spagettivel, makarónival vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19645
- Feltöltés dátuma: 2013. október 10.
Ajánló
Tipp: aki szereti a kuktát használni, annak javaslom, mert lerövidíti a főzési időt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy régi klasszikus étel, amit én is nagyon régóta készítek a családom számára.