r
Nosalty Logó

Sült báránycomb a'la janettaylor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Sült báránycomb a'la janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 4397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3998 micro
  • β-crypt
    809 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2921 micro
Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5391.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    3037.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1168 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    15991 micro
  • β-crypt
    3238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11685 micro
Összesen 4397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Elkészítés

Pác

  1. A friss fűszernövényeket felaprítjuk (kivéve a kakukkfű), a fokhagymával jól bedörzsöljük a faggyútól és zsírtól megtisztított combot (megmosás után a vizet itassuk fel róla), majd késsel lyukakat ejtünk rajta. Ezután a fokhagymagerezdeket hosszú csíkokra vágjuk (kb. 4 darabba), és beletömködjük a húson ejtett résekbe.
  2. A többi alapanyagot jól összekeverjük, és ráöntjük, ráhelyezzük a kakukkfűágakat, majd betesszük hűtőbe pihenni. 12 óra vagy 1 nap is lehet. A lényeg, hogy ezen idő alatt többször átforgatjuk, egy kanál segítségével meglocsoljuk a combdarabot.

Középpontban a bárány

  1. A húst minden oldalról jól megsózzuk és borsozzuk ismételten.
  2. Elkészítjük a kérget, ehhez felaprítjuk a zöld fűszereket, lereszeljük a citromhéját, a fél citrom levét kifacsarjuk egy tálba. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kivéve a felkarikázott hagymákat. Megkenjük minden részét a combnak, a kiálló csontrészeket alufóliába csavarjuk.
  3. Olívaolajjal megspriccelt tepsibe helyezzük. Fedett edényben vagy tepsiben 90 percig sütjük 180 fokon (egy átforgatással). Majd melléhelyezzük a felkarikázott hagymákat, és levesszük róla a fedőt, feljebb vesszük a sütőnket 200 fokra, és 45 percig pirítjuk. Félidőnél természetesen megforgatva a húsit. Szép piros és omlós hús a végeredményünk.

Köret

  1. Amíg a hús az utolsó fázisához ér, elkészíthetjük a köretünket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tökmagolajat, majd a tetszőlegesre vágott zöldségeket megforgatjuk bennük.
  2. Wokban vagy grill rácson kisütjük őket, majd a húsunk mellé tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5160
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Párom egyik kollégája vidéki, és tart birkát, így vettünk egy fél barit. Csak a szétszedése maradt ránk, és a finom ételek készítése, természetesen. Lássuk az elsőt!

Hozzávalók

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...