r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simcsike
Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

911
Kalória
49.3g
Fehérje
100.6g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
232.5g
Víz
146g
Koleszterin
9.1g
Rost
21.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 7290 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    394.5 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28604.8 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    5535 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    5206 mg
  • Nátrium
    16407 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    1860.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2921 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    9708 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 7290 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7413 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. Kovászt készítünk a tej, cukor és az élesztő keverékéből, és összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval, olajjal és oreganóval. Jól kidagasztjuk, hogy elváljon a kezünktől. Nem baj, ha egy picit ragacsos marad. Az edény alját és a tészta tetejét is megszórjuk liszttel, és kb. 30 percig pihentetjük.(Ezalatt előkészítjük a szószt és feltéteket.)
  3. Mikor megkelt, két vagy három részre osztjuk, attól függően, hogy milyen vastagnak szeretnénk a tésztát. (Én két részre szoktam.) Kinyújtjuk.
  4. Tepsibe tesszük (nem kell alá zsírozni, se lisztezni, mert nem ragad le). Én egy kicsit a szélére is "feleresztem" a tésztát, hogy ott picit vastagabb legyen.
  5. Szósz:
  6. Egy tálba öntjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot, bazsalikomot, oreganót és bazsalikomot. Jól elkeverjük.
  7. Feltét (elosztva aszerint, hogy hány részre vágtuk a tésztát):
  8. A gombát felszeleteljük és megdinszteljük.
  9. A tésztán elkenjük a szószt.
  10. Erre tesszük a sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a gombát és karikára szelt hagymát, erős paprikát és mozzarellát. Megszórjuk oreganóval.
  11. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon szeretjük az oreganót, ezért még a tésztába is teszek. Én két tepsivel készítek, és tepsinkét 16 kis kockára vágom, így 32 darabka lesz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!