r
Nosalty Logó

Sárgarépa saláta 9. - pikáns

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgarépa saláta 9. - pikáns
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 648 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3716 micro
  • β-karotin
    8881 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14864 micro
  • β-karotin
    35522 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 648 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1498 micro
  • β-karotin
    3581 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az egész narancs héját kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük. A gerezdekre szedett fél narancsot fél cm-es kockákra szeljük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt.
  2. Az öntethez a szegfűszeget és a koriandert mozsárban finom porrá törjük, elkeverjük a többi fűszerrel, az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel. Végül ráöntjük a szeletelt anyagokra.
  3. Jól összeforgatjuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Mandulapehely, tört pisztácia, fenyőmag, napraforgómag mehet a tetejére tálalás előtt.)
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

Bármilyen fehér húshoz, halhoz ajánlom. Még a nehezebb disznóhúst is könnyebbé, pikánssá teszi. Joghurttal leöntve, kitűnő könnyű vacsora önmagában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a salátákat. Egyszer télen, amikor nem volt sok alapanyag, arra gondoltunk, csinálunk salátát abból, ami kéznél van. Nagysikere volt. Azóta már sokszor elkészítjük.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...