Sárgarépa saláta 9. - pikáns
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
-
120g sárgarépa44 kcal
-
63g alma29 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
33g narancs11 kcal
-
6g mazsola16 kcal
Az öntethez
-
0g fahéj0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
Összesen
161
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
-
480g sárgarépa175 kcal
-
250g alma117 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Az öntethez
-
0g fahéj0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
Összesen
648
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
-
48.4g sárgarépa18 kcal
-
25.2g alma12 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
13.1g narancs4 kcal
-
2.2g mazsola7 kcal
Az öntethez
-
0g fahéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
5g méz15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
Összesen
65
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3716 micro
-
β-karotin 8881 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
161
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.5 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 709.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14864 micro
-
β-karotin 35522 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
648
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1498 micro
-
β-karotin 3581 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
6 db sárgarépa
-
1 nagy db alma
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 közepes db narancs
-
1 marék mazsola
Az öntethez
-
2 teáskanál fahéj
-
5 ek citromlé
-
1 ek balzsamecet
-
1 ek olívaolaj
-
2 ek méz
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kk chilipehely
-
1 csipet szerecsendió
-
5 db szegfűszeg
-
1 kk koriandermag
Elkészítés
A salátához
- A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az egész narancs héját kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük. A gerezdekre szedett fél narancsot fél cm-es kockákra szeljük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt.
- Az öntethez a szegfűszeget és a koriandert mozsárban finom porrá törjük, elkeverjük a többi fűszerrel, az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel. Végül ráöntjük a szeletelt anyagokra.
- Jól összeforgatjuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Mandulapehely, tört pisztácia, fenyőmag, napraforgómag mehet a tetejére tálalás előtt.)
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6218
- Feltöltés dátuma: 2011. július 11.
Ajánló
Bármilyen fehér húshoz, halhoz ajánlom. Még a nehezebb disznóhúst is könnyebbé, pikánssá teszi. Joghurttal leöntve, kitűnő könnyű vacsora önmagában is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a salátákat. Egyszer télen, amikor nem volt sok alapanyag, arra gondoltunk, csinálunk salátát abból, ami kéznél van. Nagysikere volt. Azóta már sokszor elkészítjük.