Répatorta meggy- és túrókrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
42 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
31g sárgarépa11 kcal
-
19g dió123 kcal
-
14g napraforgó olaj122 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A meggykrémhez
A túrókrémhez
Összesen
524
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
332 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
150g dió981 kcal
-
111g napraforgó olaj977 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A meggykrémhez
A túrókrémhez
Összesen
4186
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
19 kcal
-
5.7g barna cukor21 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
14.1g sárgarépa5 kcal
-
8.5g dió56 kcal
-
6.3g napraforgó olaj55 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
A meggykrémhez
-
17g meggy8 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
9.6g citrom1 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
A túrókrémhez
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.8 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 967 micro
-
β-karotin 2573 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
524
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 263.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5238.6 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 1989 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 29 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.7 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 844.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2393 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 7737 micro
-
β-karotin 20586 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1545 micro
Összesen
4186
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.4 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 438 micro
-
β-karotin 1165 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
10 dkg barna cukor
-
5 dkg finomliszt
-
2 kk fahéj
-
1 késhegynyi gyömbér
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
A meggykrémhez
-
3 ek cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A túrókrémhez
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
- Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
- A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
- A masszából 3 piskótát sütünk.
- A meggyet a cukorral, a felkarikázott citrommal és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni 15 percig.
- Az étkezési keményítőt egy kis vízzel csomómentesre keverjük, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a szószhoz. Állandóan kevergetve, megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik.
- A túrót villával összetörjük, összekeverjük a joghurttal, a citromhéjjal és a cukorral.
- Elkészítjük a zselatint és hozzákeverjük.
- Az első tortalapot megkenjük a meggykrémmel, majd ráhelyezzük a második lapot, amire a túrókrémet kenjük. Az utolsó lap tetejét meggykrémmel díszítjük.
- A torta oldalára kenjük a maradék túrókrémet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5748
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szülinapra.