r
Nosalty Logó

Répakocka mascarponés krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Répakocka mascarponés krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1140
Kalória
12.4g
Fehérje
80.5g
Szénhidrátok
87.1g
Zsír
90.1g
Víz
220.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
54.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 11391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    871.4 g
  • Telített zsírsav
    298 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    2207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8958.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2203 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.6 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    900.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5028 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3470 micro
  • α-karotin
    6204 micro
  • β-karotin
    15584 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1927 micro
Összesen 11391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy tálban elvegyítjük a lisztet, diót, sót, fűszereket és a sütőport.
  2. A kristálycukrot kikeverjük a tojásokkal, az olajjal, vajjal/margarinnal, majd több részletben elkeverjük a lisztes eleggyel. Ebbe beleszórjuk a mazsolát, a lereszelt répát és az összeturmixolt ananászt.
  3. Az egészet homogén tésztává kavarjuk, és egy sütőpapírozott tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Ha kész, kivesszük hűlni. Míg hűl, elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, vaníliával, citromhéjjal.
  5. A fehércsokit összetörjük, és a vajjal mikróban megolvasztjuk, majd ezt is hozzáöntjük.
  6. A habtejszínt/Hulalát kemény habbá verjük (sima tejszínnél érdemes 1/2 cs habfixálót beleszórni, mert nem tart annyira), és beleforgatjuk a krémbe.
  7. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük bőségesen a krémmel, majd vastagon befedjük vele felül és oldalt is.
  8. Ha kész, szeletekre/kockákra vágjuk, és tálalásig (1-2 órára) hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40

Volt szerencsém az Egyesült Államokban nyaralni pár éve, és ott ettem először répatortát, amiről addig csak hallottam, de eléggé idegenkedtem is tőle. Aztán mikor megkóstoltam, örök szerelem alakult ki "köztünk". :) Szerintem a legfinomabb és legkülönlegesebb sütemények egyike, de sajnos rengeteg rossz recept kering mindenhol. Addig kutattam, míg több hazai és amerikai oldal verziói közül 3-4 receptből össze nem gyúrtam a "magamét", amit persze megelőzött pár kudarcélmény. Viszont érdemes volt kitartanom, mert végre itthon is bármikor varázsolhatok egy ilyen csodát!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!