Répakocka mascarponés krémmel
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
35g cukor134 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
5g dió33 kcal
-
2g mazsola7 kcal
-
34g ananászkonzerv20 kcal
A krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
20g vaj143 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
345g cukor1335 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
50g dió327 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
340g ananászkonzerv204 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g vaj1434 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
11.3g cukor44 kcal
-
62 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
1.6g dió11 kcal
-
0.7g mazsola2 kcal
-
11.2g ananászkonzerv7 kcal
A krémhez
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
3.3g fehér csokoládé18 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1558 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 871.4 g
-
Telített zsírsav 298 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 227 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 121 g
-
Koleszterin 2207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8958.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2203 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 3367 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.6 g
-
Cukor 547 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 900.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5028 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 103 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 1126 mg
-
Retinol - A vitamin: 3470 micro
-
α-karotin 6204 micro
-
β-karotin 15584 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1927 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
1.5 csomag sütőpor
-
0.5 kk só
-
2 kk fahéj
-
0.5 kávéskanál szegfűszeg
-
340 g ananászkonzerv
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
10 dkg fehér csokoládé
-
3 púpozott ek porcukor
-
2 db tojássárgája
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához egy tálban elvegyítjük a lisztet, diót, sót, fűszereket és a sütőport.
- A kristálycukrot kikeverjük a tojásokkal, az olajjal, vajjal/margarinnal, majd több részletben elkeverjük a lisztes eleggyel. Ebbe beleszórjuk a mazsolát, a lereszelt répát és az összeturmixolt ananászt.
- Az egészet homogén tésztává kavarjuk, és egy sütőpapírozott tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kész, kivesszük hűlni. Míg hűl, elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, vaníliával, citromhéjjal.
- A fehércsokit összetörjük, és a vajjal mikróban megolvasztjuk, majd ezt is hozzáöntjük.
- A habtejszínt/Hulalát kemény habbá verjük (sima tejszínnél érdemes 1/2 cs habfixálót beleszórni, mert nem tart annyira), és beleforgatjuk a krémbe.
- A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük bőségesen a krémmel, majd vastagon befedjük vele felül és oldalt is.
- Ha kész, szeletekre/kockákra vágjuk, és tálalásig (1-2 órára) hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11316
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Ajánló
A tészta elég lágy, ezért érdemes hosszában 3 sávba szelni, és úgy szétemelni, mert sokkal könnyebb és nem olyan törésveszélyes. A felső sávokat pedig megkenés után egyenként vissza tudom tenni. Elkészíthető kerek tortaformában is, de akkor magasabb lesz, ezért vízszintesen 3 lapra vágom fel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Volt szerencsém az Egyesült Államokban nyaralni pár éve, és ott ettem először répatortát, amiről addig csak hallottam, de eléggé idegenkedtem is tőle. Aztán mikor megkóstoltam, örök szerelem alakult ki "köztünk". :) Szerintem a legfinomabb és legkülönlegesebb sütemények egyike, de sajnos rengeteg rossz recept kering mindenhol. Addig kutattam, míg több hazai és amerikai oldal verziói közül 3-4 receptből össze nem gyúrtam a "magamét", amit persze megelőzött pár kudarcélmény. Viszont érdemes volt kitartanom, mert végre itthon is bármikor varázsolhatok egy ilyen csodát!