Répakocka mascarponés krémmel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
1.5 csomag sütőpor
-
0.5 kk só
-
2 kk fahéj
-
0.5 kávéskanál szegfűszeg
-
340 g ananászkonzerv
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
10 dkg fehér csokoládé
-
3 púpozott ek porcukor
-
2 db tojássárgája
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
35g cukor134 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
5g dió33 kcal
-
2g mazsola7 kcal
-
34g ananászkonzerv20 kcal
A krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
20g vaj143 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
345g cukor1335 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
50g dió327 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
340g ananászkonzerv204 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g vaj1434 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
11.3g cukor44 kcal
-
62 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
1.6g dió11 kcal
-
0.7g mazsola2 kcal
-
11.2g ananászkonzerv7 kcal
A krémhez
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
3.3g fehér csokoládé18 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1558 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 871.4 g
-
Telített zsírsav 298 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 227 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 121 g
-
Koleszterin 2207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8958.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2203 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 3367 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.6 g
-
Cukor 547 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 900.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5028 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 103 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 1126 mg
-
Retinol - A vitamin: 3470 micro
-
α-karotin 6204 micro
-
β-karotin 15584 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1927 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához egy tálban elvegyítjük a lisztet, diót, sót, fűszereket és a sütőport.
- A kristálycukrot kikeverjük a tojásokkal, az olajjal, vajjal/margarinnal, majd több részletben elkeverjük a lisztes eleggyel. Ebbe beleszórjuk a mazsolát, a lereszelt répát és az összeturmixolt ananászt.
- Az egészet homogén tésztává kavarjuk, és egy sütőpapírozott tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kész, kivesszük hűlni. Míg hűl, elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, vaníliával, citromhéjjal.
- A fehércsokit összetörjük, és a vajjal mikróban megolvasztjuk, majd ezt is hozzáöntjük.
- A habtejszínt/Hulalát kemény habbá verjük (sima tejszínnél érdemes 1/2 cs habfixálót beleszórni, mert nem tart annyira), és beleforgatjuk a krémbe.
- A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük bőségesen a krémmel, majd vastagon befedjük vele felül és oldalt is.
- Ha kész, szeletekre/kockákra vágjuk, és tálalásig (1-2 órára) hűtőbe tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x40
Volt szerencsém az Egyesült Államokban nyaralni pár éve, és ott ettem először répatortát, amiről addig csak hallottam, de eléggé idegenkedtem is tőle. Aztán mikor megkóstoltam, örök szerelem alakult ki "köztünk". :) Szerintem a legfinomabb és legkülönlegesebb sütemények egyike, de sajnos rengeteg rossz recept kering mindenhol. Addig kutattam, míg több hazai és amerikai oldal verziói közül 3-4 receptből össze nem gyúrtam a "magamét", amit persze megelőzött pár kudarcélmény. Viszont érdemes volt kitartanom, mert végre itthon is bármikor varázsolhatok egy ilyen csodát!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!