r
Nosalty Logó

Pulled pork szendvics

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Pulled pork szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

854
Kalória
45g
Fehérje
64.1g
Szénhidrátok
44.2g
Zsír
313.3g
Víz
150.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
25.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 10243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    540.5 g

Zsír

  • Összesen
    530.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31602.1 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    882 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    5979 mg
  • Nátrium
    21665 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    3759.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2325 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    1781 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1245 micro
  • Kolin:
    1883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    7504 micro
  • β-karotin
    20770 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    72375 micro
  • Lut-zea
    5871 micro
Összesen 10243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1137 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A bbq szószhoz

  1. Az összes hozzávalót egy kis lábasba tesszük, elkeverjük, és kis lángon, letakarva kb. 40 percig rotyogtatjuk. Ha sűrű, elzárjuk alatt a gázt.
  2. Ha a hússzálak kihűltek, összekeverjük a szósszal. Lényeg, hogy jó totyakos legyen!

A salátához

  1. A répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A brokkolit, ha nem sikerült csokorban árult bébi verziót kapni, szintén jól megmossuk, rózsákra szedjük, és vékonyra vagdossuk.
  3. A szószhoz a joghurtot, fűszereket és mézet összeöntjük, majd leöntjük vele a salit, és hűtőbe tesszük fogyasztásig.

A tálaláshoz

  1. A hamburgerzsömléket félbe vágjuk, kicsit meggrillezzük őket. Pakolunk bőven a barbeque szószos lapockából, majd a salátából, és a tetejével lezárjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 240 perc

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, bármit tehettek bele. 15 szendvics biztosan kijön belőle, de akár több is. Ha a hús és a saláta készen van, két perc alatt elkészül, bátran ajánlom bármilyen nyári kerti bulira. Akkor érdemes elkészíteni, ha előtte pulled pork-ot sütöttünk, és van egy kis maradékunk. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!