r
Nosalty Logó

Pizzás és magos baguette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pizzás és magos baguette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13478.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1252 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    6741 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    497 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Elkészítés

Az első dagasztáshoz

  1. Az öregtésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékletűre felengedjük, majd hozzákeverjük a vizet, a cukrot és a rozslisztet (csak a gyerek miatt rozs, pizzást lehet kenyérlisztből vagy pizzalisztből készíteni). Robotgéppel megdagasztjuk, kelesztjük egy órán át.
  2. A megkelt tésztához a durum, - a kenyér, - és a tönköly lisztet, a burgonyapelyhet, az aszkorbinsavat, sikért, sót, az olajat hozzáadjuk, megdagasztjuk, kelesztjük ismét egy órát.
  3. Ha megkelt, 3 részre osztjuk -egyenként 500 kg-os tésztát kapunk, melyet kinyújtunk hosszú téglalappá (amekkora a sütő).
  4. A pizzásnak valót vékonyan megkenjük pizzaszósszal, majd elosztjuk rajta a megpirított hagyma-sonka-gomba-fűszer keverékkel. Oldalait vékonyan visszahajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük, reszelt sajttal megszórjuk, behelyezzük a sütőbe.
  5. A magosakat szintén téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, a magok felét belülre szórjuk, kicsit a tésztába simítjuk sodrófával és ezeket is felsodorjuk, mint egy beiglit, sütőbe tesszük.
  6. Fél órán keresztül kelesztjük (én a sütőben szoktam 40 fokon, miután bemetszettem a tetejét és lespricceltem vízzel).
  7. Félóra elteltével feltekerjük a sütőt, és készre sütjük.
  8. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5161
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás és magos baguette
Évi néni 1830 recept

Gyerekem, mint fő megrendelőm mindent szeret, ami pizzaszerű. A baguette pedig a formája miatt kelendő nála. Kicsit macerásnak tűnik ez a recept, de mégsem az, csak hozzá kell ahhoz szokni, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mire elkészül a mű. A variációs lehetőségek sora szinte végtelen.

Hozzávalók

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...