Pizzás és magos baguette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első dagasztáshoz
-
50g öregtészta113 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
33g rozsliszt116 kcal
-
2g élesztő2 kcal
A második dagasztáshoz
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
56 kcal
-
17g durumliszt57 kcal
-
10g burgonyapehely35 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
2g sikér7 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g só0 kcal
A pizzás töltelékhez
-
17g prosciutto42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16g gomba3 kcal
-
3g pizzaszósz1 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
8g sajt29 kcal
A szezámmagos töltelékhez
A napraforgó magos töltelékhez
Összesen
942
kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első dagasztáshoz
-
300g öregtészta678 kcal
-
200g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
200g rozsliszt698 kcal
-
13g élesztő13 kcal
A második dagasztáshoz
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
338 kcal
-
100g durumliszt339 kcal
-
60g burgonyapehely212 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
12g sikér44 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
11g só0 kcal
A pizzás töltelékhez
-
100g prosciutto250 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
15g pizzaszósz8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g sajt176 kcal
A szezámmagos töltelékhez
A napraforgó magos töltelékhez
-
50g napraforgómag292 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
5668
kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első dagasztáshoz
-
15.8g öregtészta36 kcal
-
10.5g víz0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
10.5g rozsliszt37 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
A második dagasztáshoz
-
15.8g kenyérliszt bl8057 kcal
-
18 kcal
-
5.3g durumliszt18 kcal
-
3.2g burgonyapehely11 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.6g sikér2 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0.6g só0 kcal
A pizzás töltelékhez
-
5.3g prosciutto13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5.1g gomba1 kcal
-
0.8g pizzaszósz0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.6g sajt9 kcal
A szezámmagos töltelékhez
A napraforgó magos töltelékhez
-
2.6g napraforgómag15 kcal
-
2.6g tökmag12 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Összesen
299
kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2246.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
942
kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.7 g
Zsír
-
Összesen 200.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13478.9 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 404 mg
-
Kálcium 1651 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1252 mg
-
Foszfor 3333 mg
-
Nátrium 6741 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 776.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 497 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
5668
kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Az első dagasztáshoz
-
30 dkg öregtészta
-
2 dl víz
-
0.5 teáskanál cukor
-
20 dkg rozsliszt
-
1.3 dkg élesztő
A második dagasztáshoz
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
10 dkg durumliszt
-
6 dkg burgonyapehely
-
1 kávéskanál aszkorbinsav
-
1 ek sikér
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek só
A pizzás töltelékhez
-
10 dkg prosciutto
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
3 közepes db gomba
-
1 ek pizzaszósz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg sajt
A szezámmagos töltelékhez
-
2 ek vaj
A napraforgó magos töltelékhez
Elkészítés
Az első dagasztáshoz
- Az öregtésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékletűre felengedjük, majd hozzákeverjük a vizet, a cukrot és a rozslisztet (csak a gyerek miatt rozs, pizzást lehet kenyérlisztből vagy pizzalisztből készíteni). Robotgéppel megdagasztjuk, kelesztjük egy órán át.
- A megkelt tésztához a durum, - a kenyér, - és a tönköly lisztet, a burgonyapelyhet, az aszkorbinsavat, sikért, sót, az olajat hozzáadjuk, megdagasztjuk, kelesztjük ismét egy órát.
- Ha megkelt, 3 részre osztjuk -egyenként 500 kg-os tésztát kapunk, melyet kinyújtunk hosszú téglalappá (amekkora a sütő).
- A pizzásnak valót vékonyan megkenjük pizzaszósszal, majd elosztjuk rajta a megpirított hagyma-sonka-gomba-fűszer keverékkel. Oldalait vékonyan visszahajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük, reszelt sajttal megszórjuk, behelyezzük a sütőbe.
- A magosakat szintén téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, a magok felét belülre szórjuk, kicsit a tésztába simítjuk sodrófával és ezeket is felsodorjuk, mint egy beiglit, sütőbe tesszük.
- Fél órán keresztül kelesztjük (én a sütőben szoktam 40 fokon, miután bemetszettem a tetejét és lespricceltem vízzel).
- Félóra elteltével feltekerjük a sütőt, és készre sütjük.
- Rácson kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5161
- Feltöltés dátuma: 2011. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyerekem, mint fő megrendelőm mindent szeret, ami pizzaszerű. A baguette pedig a formája miatt kelendő nála. Kicsit macerásnak tűnik ez a recept, de mégsem az, csak hozzá kell ahhoz szokni, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mire elkészül a mű. A variációs lehetőségek sora szinte végtelen.