r
Nosalty Logó

Pizzás és magos baguette

Évi néni
Pizzás és magos baguette
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

942
Kalória
34.1g
Fehérje
129.4g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
82.8g
Víz
36.2g
Koleszterin
12.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13478.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1252 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    6741 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    497 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Az első dagasztáshoz

  1. Az öregtésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékletűre felengedjük, majd hozzákeverjük a vizet, a cukrot és a rozslisztet (csak a gyerek miatt rozs, pizzást lehet kenyérlisztből vagy pizzalisztből készíteni). Robotgéppel megdagasztjuk, kelesztjük egy órán át.
  2. A megkelt tésztához a durum, - a kenyér, - és a tönköly lisztet, a burgonyapelyhet, az aszkorbinsavat, sikért, sót, az olajat hozzáadjuk, megdagasztjuk, kelesztjük ismét egy órát.
  3. Ha megkelt, 3 részre osztjuk -egyenként 500 kg-os tésztát kapunk, melyet kinyújtunk hosszú téglalappá (amekkora a sütő).
  4. A pizzásnak valót vékonyan megkenjük pizzaszósszal, majd elosztjuk rajta a megpirított hagyma-sonka-gomba-fűszer keverékkel. Oldalait vékonyan visszahajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük, reszelt sajttal megszórjuk, behelyezzük a sütőbe.
  5. A magosakat szintén téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, a magok felét belülre szórjuk, kicsit a tésztába simítjuk sodrófával és ezeket is felsodorjuk, mint egy beiglit, sütőbe tesszük.
  6. Fél órán keresztül kelesztjük (én a sütőben szoktam 40 fokon, miután bemetszettem a tetejét és lespricceltem vízzel).
  7. Félóra elteltével feltekerjük a sütőt, és készre sütjük.
  8. Rácson kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Gyerekem, mint fő megrendelőm mindent szeret, ami pizzaszerű. A baguette pedig a formája miatt kelendő nála. Kicsit macerásnak tűnik ez a recept, de mégsem az, csak hozzá kell ahhoz szokni, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mire elkészül a mű. A variációs lehetőségek sora szinte végtelen.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...