r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Napfény és fűszer
Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12379 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    7942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát bedagasztjuk, és félretesszük kelni.
  2. Amíg kel, elkészítjük a szószt. A paradicsomot lecsöpögtetjük, kelyhes turmixba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és összeturmixoljuk. (Ez nálam a gyors verzió. Ha több időm van, akkor az alapanyagokat egy kis aprított hagymával feltesszük főni, és addig főzzük lassan, amíg jól besűrűsödik. Persze friss paradicsommal az igazi.)
  3. A gombát felszeleteljük, és 1 kanál olajon nagy lángon lepirítjuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sonkát felcsíkozzuk.
  5. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk vékony téglalap alakúra. Rákenjük a szószt (ha marad, hűtőbe egy darabig eláll), megszórjuk a pirított gombával, sonkával, kukoricával a sajt felével, és feltekerjük.
  6. A tekercset 2 cm-es csíkokra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és fél órát még kelesztjük.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a maradék sajttal megszórjuk a tekercsek tetejét, és 15-18 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5846
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából
Napfény és fűszer 34 recept

A gyerekek egyik kedvenc tízóraija. Másnapra is puha marad. A töltelék szabadon variálható!

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...