r
Nosalty Logó

Pizza Bori konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Bori konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 1257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 5024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3555.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    23503 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 1257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14221.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2315 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    8121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    94011 micro
  • Lut-zea
    3839 micro
Összesen 5024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3562 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához (4 db)

  1. Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket,és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1-1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen.
  3. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, és lisztezett felületenegyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd rácsra helyezzük, és mehetnek rá a feltétek.
  4. Ehhez a paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval és a fokhagymával. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés hagymás olajon rövid idő alatt megpároljuk.
  5. Az egész paradicsomot és egy kis darabka cukkinit megmossunk, majd vékonyan felszeleteljük a kolbásszal és lilahagymával együtt. Végül sajtot reszelünk, a konzerveket kinyitjuk,és mehetnek ízlés szerint a pizzára.
  6. 200 fokon előmelegített sütőben, így rácsra téve kb. 13 perc alatt készre sütjük (gáz sütő esetében).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30851
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legvékonyabb és legropogósabb pizza, amit életemben ettem. Úgy érzem, ezt a receptet nem kell tovább fejleszteni, mert mindig ilyennek képzeltem a megfelelőt. A sok feltét, a friss hozzávalók és a megunhatatlanul ropogós tészta a fogunk alatt. Ezek után bármilyen pizzéria háttérbe kerülhet, persze csak ha nem rajongtok a sok és vastag tésztáért. :)

Hozzávalók

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...