Piskótarolád majonézes salátával töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
45g főtt tojás70 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
A házi majonézhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
736
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
180g főtt tojás279 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
A házi majonézhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2945
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
13g tojás16 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
14.2g főtt tojás22 kcal
-
7.9g sonka11 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
9.5g kápia paprika2 kcal
-
7.3g újhagyma1 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
2.6g majonéz14 kcal
-
14.2g snidling4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g salátalevél0 kcal
A házi majonézhez
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
231
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 170.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
736
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 265.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5004.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 2305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 682 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2381 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 340 micro
-
K vitamin: 632 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 1178 mg
-
Retinol - A vitamin: 1702 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 7873 micro
-
β-crypt 520 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3192 micro
Összesen
2945
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3 db főtt tojás
-
10 dkg sonka
-
1 db kápia paprika
-
1 db újhagyma
-
10 dkg margarin
-
2 ek tejföl
-
1 csokor snidling
-
só ízlés szerint
A házi majonézhez
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához: 3 egész tojást felütünk egy magasabb falú tálban, hozzáadunk egy csipetnyi sót és borsot, majd a gépi habverő legmagasabb fokozatán szinte fehéredésig felverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy sima masszát kapjunk.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Miután megsült még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerjük, a keskenyebbik felénél fogva. Így hagyjuk kihűlni.
- A házi majonézhez: 1 tojássárgájához először hozzáadunk 1 tk mustárt, sót, borsot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett, először nagyon lassan, kis mennyiségben elkezdjük folyatni hozzá az olajat, mikor látjuk, hogy krémesedik, akkor bátrabban adagoljuk, míg az egészet fel nem veszi. A végén pedig hozzákeverjük a citromlevet. Természetesen a fűszerezést enyénileg lehet változtatni ízlés szerint. Ha friss, aprított zöldfűszereket keverünk hozzá, még ízletesebbé tehetjük.
- A töltelékhez: 3 főtt tojást nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelünk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a vékonyra vágott újhagymát, 1 paprikát és a sajt egyharmadát, lereszelve.
- Egy másik tálban (lehet abban is, amiben a majonézt készítettük), összkeverjük a vaj háromnegyedét, a majonézt, tejfölt, 1ek mustárt, sót és borsot, majd ezt a keveréket ráöntjük az aprított hozzávalókra és jól elkeverjük.
- Az így elkészített salátával megtöltjük a kihűlt piskótát, a maradék vajjal megkenjük a tetejét és az oldalát, és erre rászórjuk a maradék sajtot lereszelve, majd a tetejére aprított metélőhagymát hintünk.
- Tálaláskor egy tálra tesszük a megmosott, leszárított salátaleveleket, középre egyenletesen elosztjuk a kimaradt tölteléket, és erre ráhelyezzük a töltött piskótatekercset. A két oldalát vékonyra vágott piros húsú paprikával díszítjük.
- Tálalás előtt hűtőbe tesszük, és egy-két órát hagyjuk összeérni az ízeket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9053
- Feltöltés dátuma: 2011. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
NS
17513 recept
Ez egy egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós vendégváró fogás lehet, de fogyaszthatjuk sültek köreteként is, vagy akár reggelire, uzsonnára. Úgy az igazi, ha a majonézt mi magunk készítjük, ami nem tart tovább 5 percnél.