r
Nosalty Logó

Piskótarolád majonézes salátával töltve

5,0

1 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Piskótarolád majonézes salátával töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

736
Kalória
24.7g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
66.4g
Zsír
170.5g
Víz
393.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 2945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5004.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    2305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    7873 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 2945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: 3 egész tojást felütünk egy magasabb falú tálban, hozzáadunk egy csipetnyi sót és borsot, majd a gépi habverő legmagasabb fokozatán szinte fehéredésig felverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy sima masszát kapjunk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerjük, a keskenyebbik felénél fogva. Így hagyjuk kihűlni.
  4. A házi majonézhez: 1 tojássárgájához először hozzáadunk 1 tk mustárt, sót, borsot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett, először nagyon lassan, kis mennyiségben elkezdjük folyatni hozzá az olajat, mikor látjuk, hogy krémesedik, akkor bátrabban adagoljuk, míg az egészet fel nem veszi. A végén pedig hozzákeverjük a citromlevet. Természetesen a fűszerezést enyénileg lehet változtatni ízlés szerint. Ha friss, aprított zöldfűszereket keverünk hozzá, még ízletesebbé tehetjük.
  5. A töltelékhez: 3 főtt tojást nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelünk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a vékonyra vágott újhagymát, 1 paprikát és a sajt egyharmadát, lereszelve.
  6. Egy másik tálban (lehet abban is, amiben a majonézt készítettük), összkeverjük a vaj háromnegyedét, a majonézt, tejfölt, 1ek mustárt, sót és borsot, majd ezt a keveréket ráöntjük az aprított hozzávalókra és jól elkeverjük.
  7. Az így elkészített salátával megtöltjük a kihűlt piskótát, a maradék vajjal megkenjük a tetejét és az oldalát, és erre rászórjuk a maradék sajtot lereszelve, majd a tetejére aprított metélőhagymát hintünk.
  8. Tálaláskor egy tálra tesszük a megmosott, leszárított salátaleveleket, középre egyenletesen elosztjuk a kimaradt tölteléket, és erre ráhelyezzük a töltött piskótatekercset. A két oldalát vékonyra vágott piros húsú paprikával díszítjük.
  9. Tálalás előtt hűtőbe tesszük, és egy-két órát hagyjuk összeérni az ízeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ez egy egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós vendégváró fogás lehet, de fogyaszthatjuk sültek köreteként is, vagy akár reggelire, uzsonnára. Úgy az igazi, ha a majonézt mi magunk készítjük, ami nem tart tovább 5 percnél.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!