Pikáns palócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsolt1976
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
164 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
42g zöldbab11 kcal
-
35 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g paradicsomlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g tv-paprika1 kcal
-
33g burgonya19 kcal
Összesen
673
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
750g sertéslapocka1770 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
200g burgonya116 kcal
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
29.9g sertéslapocka71 kcal
-
39 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
6.4g zeller2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
10g zöldbab3 kcal
-
8 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.2g kapor3 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
2g paradicsomlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g tv-paprika0 kcal
-
8g burgonya5 kcal
Összesen
160
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 282.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 852 micro
-
β-karotin 2151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 753 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
673
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.3 g
Zsír
-
Összesen 306.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5031.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2320 mg
-
Nátrium 978 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1692.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2247 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 525 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 5112 micro
-
β-karotin 12906 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4520 micro
-
Lut-zea 1983 micro
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 180 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
0.8 kg sertéslapocka
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 gerezd fokhagyma
-
25 dkg zöldbab
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
2 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor kapor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 dl paradicsomlé
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
0.5 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db burgonya
Elkészítés
- A szalonnát kis kockákra szeljük, és kevés olajon pirítani kezdjük. Miután kezd zsírjára sülni, az apróra vágott hagymát hozzátesszük, majd mikor a hagyma szépen megfonnyadt, hozzáadjuk a pirospaprikát.
- A kb. 1,5 cm-es kockára vágott sertéslapockát és az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk, fehéredésig átpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a tv paprikát, felengedjük vízzel. Sóval, borssal és 2 babérlevéllel ízesítjük. (Hozzáadható víz helyett marha alaplé vagy esetleg leveskocka is.)
- A zöldségeket (zeller, fehérrépa, sárgarépa), miután a hús már picit puhult (kb. 25-30 perc), hozzáadjuk. Hozzáadjuk a friss apróra vágott kaprot is.
- Attól függően, hogy a zöldbab (leginkább vajbab) friss vagy mirelit kell eldönteni a főzési idő függvényében, hogy mikor adjuk hozzá. A mirelitnek is kell 15-20 perc. Amíg puhul, elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, ezzel sűrítjük a levest. Ezt követően a szintén kis kockára szelt burgonyát adunk hozzá, fajtától függően 10-15 perc kell, hogy puha legyen. A végén friss citromlé hozzáadásával pikánssá tesszük a levest.
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 10907
- Feltöltés dátuma: 2020. december 01.
Ajánló
Téli, hideg napokon igazán testet átmelegítő ez a tartalmas leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt1976
8 recept