Pho leves házilag
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Kivelchesky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Alaplé elkészítése
-
250g marhahús355 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
375g víz0 kcal
Levesbetétek
-
75g rizstészta273 kcal
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
50g pacal43 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
23g zöldhagyma4 kcal
-
3 kcal
-
21g lime5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g hoisin-szósz18 kcal
-
4g chiliszósz1 kcal
Összesen
790
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Alaplé elkészítése
-
1000g marhahús1420 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
80g gyömbér64 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
1500g víz0 kcal
Levesbetétek
-
300g rizstészta1092 kcal
-
200g mungóbabcsíra60 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
200g pacal170 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
12 kcal
-
85g lime21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
32g hoisin-szósz70 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
Összesen
3158
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Alaplé elkészítése
-
25.3g marhahús36 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0.5g halszósz0 kcal
-
37.9g víz0 kcal
Levesbetétek
-
7.6g rizstészta28 kcal
-
5.1g mungóbabcsíra2 kcal
-
1.5g főtt tojás2 kcal
-
5.1g pacal4 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
2.3g zöldhagyma0 kcal
-
1.4g hegyes erős paprika0 kcal
-
2.1g lime1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g hoisin-szósz2 kcal
-
0.4g chiliszósz0 kcal
Összesen
80
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2219.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 1052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 792.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
790
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.5 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1079 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8879.8 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 3114 mg
-
Nátrium 4208 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 3168.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 1550 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1673 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1176 micro
Összesen
3158
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Alaplé elkészítése
-
só ízlés szerint
-
3 db csillagánizs
-
2 db fahéjrúd
-
3 db fekete kardamom
-
2 teáskanál szójaszósz
Levesbetétek
-
1 csokor koriander
-
1 db zöldhagyma
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 közepes db lime
-
1 db chili
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek hoisin-szósz
-
1 ek chiliszósz
Elkészítés
Alaplé elkészítése
- A marhahúst -nagyobb darabokra vágva- feltesszük főni a vöröshagymával. A forrás közben képződő habot leszedjük, mintha egy jó magyar húslevest kezdenénk készíteni.
- A léhez való fűszereket (gyömbér, fahéj, csillagánizs, fekete kardamom, 1 félbevágott hagyma) megpirítjuk, vagy rezsólapon vagy serpenyőben, míg picit elkezdenek szenesedni. Furának tűnik, de igazán ez hozza ki az erős ízüket. A hagyma "széntelenítése" után a léhez adjuk őket.
- Lassú tűzön főzzük, nem kell lobognia, hagyni kell időt az ízek kioldódásának a csontból és a fűszerekből! Ez legalább 3-4 óra idő, a vietnamiak 7-nél alább nem adják, a legeredetibb az lenne, hogy nagy fazékban, gyenge lángon főzik egy estén át!!
- A halszószt (ízlés szerinti mennyiségen) és a szójaszószt akkor adjuk hozzá, mikor már megpuhult a hús, kicsivel azelőtt, hogy kész.
Levesbetétek
- Rizstészta: forrázva, 3-4 perc után lecsepegtetve, hogy végleges puhaságát a forró leves magába szívásával érhesse el (mint az olasz al dente...).
- Opcionálisan: babcsíra, főtt/buggyantott tojás, húsgombóc, főtt pacal, garnéla, 2-3 mm vékonyra szelt nyers színhús (majd a levesben puhul picit), a lehetőségek tárháza nagy a gazdagítás terén!
- Fűszerek: FRISS, ZÖLD korianderlevél, bazsalikom (ha nem vietnami, akkor csak pár levél), zöldhagyma, erős zöldpaprika, vietnami chili, lime leve. Északi, "hanoi" stílusban csak vékonyra szelt vöröshagyma, fokhagyma, amiket rövid időre hideg vízbe áztatunk, hogy ettől roppanósabbak legyenek, és a csípős ízüket tompítsa.
- ...mindezeket, kívánt arányban egy mélytányérba kiszedett adag tészta tetejére halmozzuk. Ha nyers színhúst is választunk, akkor ügyeljünk rá, hogy igazán forró legyen a leves, mikor rámerjük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11496
- Feltöltés dátuma: 2018. február 20.
Ajánló
Hagyományosan fogyasztva: egyik kézben pálcikák, a másikban kanál....és szürcsölni nemhogy szabad, de kötelező, és illik a keleti szokások szerint! Mellé külön(!) tálkába chiliszószt és hoisin szószt készítünk az asztalra, hogy a főtt húst mindenki kedvére mártogathassa beléjük. Ha ezeket a közvetlenül a levesbe tesszük, akkor a többórás munkával elért íz-orgiát söpörjük el egy szempillantás alatt... Jó étvágyat minden kitartó szakácsnak! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kivelchesky
1 recept
A vietnamiak reggelire fogyasztják. Tartalmas, kalóriadús, de mégsem álmosítóan telítő étel, hogy a fizikai munka jól mehessen.