r
Nosalty Logó

Pho leves házilag

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kivelchesky
Pho leves házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alaplé elkészítése

Levesbetétek

Összesen 790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alaplé elkészítése

Levesbetétek

Összesen 3158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alaplé elkészítése

Levesbetétek

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3114 mg
  • Nátrium
    4208 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 3158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Alaplé elkészítése

Levesbetétek

Elkészítés

Alaplé elkészítése

  1. A marhahúst -nagyobb darabokra vágva- feltesszük főni a vöröshagymával. A forrás közben képződő habot leszedjük, mintha egy jó magyar húslevest kezdenénk készíteni.
  2. A léhez való fűszereket (gyömbér, fahéj, csillagánizs, fekete kardamom, 1 félbevágott hagyma) megpirítjuk, vagy rezsólapon vagy serpenyőben, míg picit elkezdenek szenesedni. Furának tűnik, de igazán ez hozza ki az erős ízüket. A hagyma "széntelenítése" után a léhez adjuk őket.
  3. Lassú tűzön főzzük, nem kell lobognia, hagyni kell időt az ízek kioldódásának a csontból és a fűszerekből! Ez legalább 3-4 óra idő, a vietnamiak 7-nél alább nem adják, a legeredetibb az lenne, hogy nagy fazékban, gyenge lángon főzik egy estén át!!
  4. A halszószt (ízlés szerinti mennyiségen) és a szójaszószt akkor adjuk hozzá, mikor már megpuhult a hús, kicsivel azelőtt, hogy kész.

Levesbetétek

  1. Rizstészta: forrázva, 3-4 perc után lecsepegtetve, hogy végleges puhaságát a forró leves magába szívásával érhesse el (mint az olasz al dente...).
  2. Opcionálisan: babcsíra, főtt/buggyantott tojás, húsgombóc, főtt pacal, garnéla, 2-3 mm vékonyra szelt nyers színhús (majd a levesben puhul picit), a lehetőségek tárháza nagy a gazdagítás terén!
  3. Fűszerek: FRISS, ZÖLD korianderlevél, bazsalikom (ha nem vietnami, akkor csak pár levél), zöldhagyma, erős zöldpaprika, vietnami chili, lime leve. Északi, "hanoi" stílusban csak vékonyra szelt vöröshagyma, fokhagyma, amiket rövid időre hideg vízbe áztatunk, hogy ettől roppanósabbak legyenek, és a csípős ízüket tompítsa.
  4. ...mindezeket, kívánt arányban egy mélytányérba kiszedett adag tészta tetejére halmozzuk. Ha nyers színhúst is választunk, akkor ügyeljünk rá, hogy igazán forró legyen a leves, mikor rámerjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11449
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Ajánló

Hagyományosan fogyasztva: egyik kézben pálcikák, a másikban kanál....és szürcsölni nemhogy szabad, de kötelező, és illik a keleti szokások szerint! Mellé külön(!) tálkába chiliszószt és hoisin szószt készítünk az asztalra, hogy a főtt húst mindenki kedvére mártogathassa beléjük. Ha ezeket a közvetlenül a levesbe tesszük, akkor a többórás munkával elért íz-orgiát söpörjük el egy szempillantás alatt... Jó étvágyat minden kitartó szakácsnak! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kivelchesky 1 recept

A vietnamiak reggelire fogyasztják. Tartalmas, kalóriadús, de mégsem álmosítóan telítő étel, hogy a fizikai munka jól mehessen.

Hozzávalók

Alaplé elkészítése

Levesbetétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...