r
Nosalty Logó

Pándi meggytorta Gabcsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabcsi
Pándi meggytorta Gabcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 6525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    388.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5197.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 6525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosítjuk, ezután a fehérjét habbá verjük a cukorral, és lazán összevegyítjük a sárgájával, dióval, beleszitáljuk a liszttel elvegyített sütőport, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a fehér krémet: A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, hozzáadjuk a keményítőt, és sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük az előzőleg vízben feloldott zselatint, hűtjük, de nem dermesztjük.
  3. Elkészítjük a meggyes krémet: A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal fűszerezzük. Hűtjük.
  4. A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a fehér krémhez.
  5. A piskótát 3 lapra vágjuk.
  6. A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk.
  7. Betöltés: Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a fehér krém harmadával. Erre kerül a második lap, megint meggykrém, majd a fehér krém, piskótalap, a tetejére csak fehér krém kerül. Pár órát hűtőben dermesztjük.
  8. Díszítés: A tejszínt felverjük, a torta oldalát bevonjuk vele, darált dióval beszórjuk, habzsákból 16 db rózsát nyomunk a tetejére, és csokiszívekkel, meggy szemekkel, marcipánlevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5415
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gabcsi 3 recept

Egy nagyon kedves ismerősöm, Zsani kedvenc tortája, így hát elkészítettem szülinapjára.

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...