Pándi meggytorta Gabcsitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabcsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
3g dió22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A fehér krémhez
-
17g tej9 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
31 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2 kcal
A meggyes krémhez
A díszítéshez
-
21g habtejszín61 kcal
-
8g meggy4 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
4g marcipán19 kcal
-
4g dió27 kcal
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
40g dió262 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A fehér krémhez
-
200g tej112 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
70g fehér csokoládé377 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
19 kcal
A meggyes krémhez
-
350g meggy158 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
171 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
6525
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
13.9g tojás18 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
3.6g rétesliszt13 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A fehér krémhez
-
7.2g tej4 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2.5g fehér csokoládé14 kcal
-
5.4g mascarpone22 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
A meggyes krémhez
-
12.6g meggy6 kcal
-
3.1g citrom0 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
7.2g meggylé3 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
9g habtejszín26 kcal
-
3.6g meggy2 kcal
-
3.6g csokoládé20 kcal
-
1.8g marcipán8 kcal
-
1.8g dió12 kcal
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.6 g
Zsír
-
Összesen 388.2 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 2272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5197.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1341 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2153 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 480 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 1501 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 3492 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2548 micro
Összesen
6525
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
10 dkg rétesliszt
-
4 dkg dió
-
1 kk sütőpor
A fehér krémhez
-
2 dl tej
-
8 dkg cukor
-
7 dkg fehér csokoládé
-
15 dkg mascarpone
-
2 db tojássárgája
-
2.5 dl habtejszín
-
1 ek zselatin
-
0.5 csapott ek étkezési keményítő
A meggyes krémhez
-
35 dkg meggy
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 dl meggylé
-
7 dkg cukor
-
0.5 kk fahéj
A díszítéshez
-
2.5 dl habtejszín
-
10 dkg meggy
-
10 dkg csokoládé
-
5 dkg marcipán
-
5 dkg dió
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosítjuk, ezután a fehérjét habbá verjük a cukorral, és lazán összevegyítjük a sárgájával, dióval, beleszitáljuk a liszttel elvegyített sütőport, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
- Elkészítjük a fehér krémet: A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, hozzáadjuk a keményítőt, és sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük az előzőleg vízben feloldott zselatint, hűtjük, de nem dermesztjük.
- Elkészítjük a meggyes krémet: A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal fűszerezzük. Hűtjük.
- A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a fehér krémhez.
- A piskótát 3 lapra vágjuk.
- A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk.
- Betöltés: Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a fehér krém harmadával. Erre kerül a második lap, megint meggykrém, majd a fehér krém, piskótalap, a tetejére csak fehér krém kerül. Pár órát hűtőben dermesztjük.
- Díszítés: A tejszínt felverjük, a torta oldalát bevonjuk vele, darált dióval beszórjuk, habzsákból 16 db rózsát nyomunk a tetejére, és csokiszívekkel, meggy szemekkel, marcipánlevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5423
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabcsi
3 recept
Egy nagyon kedves ismerősöm, Zsani kedvenc tortája, így hát elkészítettem szülinapjára.