r
Nosalty Logó

PadThai, a legtutibb randikaja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Réthly Dávid
PadThai, a legtutibb randikaja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    2136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    3061 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6233.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    4272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    6123 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2691 micro
Összesen 1840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát forró vízbe áztatjuk 5 percre, majd leszűrjük, és félretesszük. A csirkemellet felkockázzuk, a zöldségeket felaprítjuk.
  2. A répát vékony gyufaszálakra, az újhagymát szeletekre, a kaliforniai paprikát apró kockákra, a fokhagymát, gyömbért és chilit pedig vékony szeletekre vágjuk.
  3. A mogyorót egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd felütünk két tojást, és finoman felverjük.
  4. Jöhet a szósz!
  5. Innentől egy picit begyorsulnak a folyamatok, érdemes mindent egy helyre előkészíteni. Egy wok serpenyőben olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagyma-gyömbér-chili hármasát. Jöhet a serpenyőbe a felkockázott csirkemell, amit fehéredésig pirítunk.
  6. A serpenyő tartalmát félretoljuk, majd sűrű kevergetés mellett az üres felébe öntjük a tojásokat, mintha rántottát készítenénk.
  7. Erre a tojásos keverékre öntjük rá a leszűrt tésztát, majd két fakanál/spatula segítségével összekeverjük úgy, hogy a tojás finoman befedje a tésztát.
  8. A szósszal folytatjuk, majd sorban jöhetnek a fennmaradó zöldségek. A répa, kaliforniai paprika, újhagyma, darált mogyoró és végül a babcsíra.
  9. Egy-két perc alatt összeforgatjuk, és a maradék mogyoróval, csírával, korianderrel és lime-mal tálalhatjuk is.

A szószhoz

  1. Egy tálban elkeverjük az alapanyagokat, majd félretesszük.
  2. Állítsuk össze a PadThait!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 35741
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

PadThai, a legtutibb randikaja
Réthly Dávid 32 recept

Azoknak, akiknek a mikrós popcorn is odaég, a virslit is mindig túlfőzik, de szeretnének egy fancy, mégis egyszerűen elkészíthető kaját villantani. A legkirályabb dolog ebben a kajában, hogy mindennel tutin elő lehet készülni, hogy amikor arra kerül a sor, frissen, 5-10 perc alatt össze lehessen dobni. Ez az én kedvenc PadThai-receptem! :)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...