r
Nosalty Logó

Padlizsános-csirkemelles bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Padlizsános-csirkemelles bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1040 micro
  • β-karotin
    3673 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    7744 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9950.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    2636 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    3722 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    3328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2714 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1257 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2486 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    5199 micro
  • β-karotin
    18367 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    38722 micro
  • Lut-zea
    7184 micro
Összesen 5028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olívaolajon a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, pár percig fedő alatt pároljuk.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
  4. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, zöldséget (fehérrépát), a felkockázott padlizsánt (héjastól), a pepperoni paprikát felkarikázva, a kicsire kockázott sárga kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, zellerzöldet és petrezselyemzöldet, felöntjük a sűrített paradicsomlével, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 160-170 fokon, kb. 50 percig főzzük, majd kóstoljuk, szükség szerint még ízesíthetjük, ha minden puha és az ízek is finomak, beleteszünk egy kis cukrot, ezzel egyet forralunk rajta és kész, kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  5. Lobogó sós, kissé olajos vízben kifőzzük előírás szerint a spagettit, majd a csirkemelles-zöldséges szósszal óvatosan összeforgatjuk, keverés közben keverjük bele a reszelt sajtot.
  6. Tálaljuk a petrezselyemmel, zellerzölddel, pepperonival, padlizsánnal, paradicsommal, sárga kaliforniai paprikával.
  7. Étkezéskor adjunk hozzá reszelt sajtot, trappistát (esetleg parmezánt).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1869
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Könnyű nyári levest tálaljunk előtte, a tésztás szószhoz finom bort, szörpöt, ásványvizet kínáljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános-csirkemelles bolognai
Éva-Anyóca 350 recept

Csak egy kerti zöldséges második fogást szerettem volna készíteni, sok-sok zöldségfélével, zöldfűszerekkel, olaszosan ízesítve, spagettivel átforgatva, sok sajttal. Szerettem volna a nyári utolsó napjait színes ételekkel elbúcsúztatni, ezért is készült augusztus 29-én ez az étel. A családnak ízlett.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...