Padlizsános-csirkemelles bolognai
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
3g olívaolaj28 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
12g pepperoni3 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
12 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
45g csirkemellfilé54 kcal
-
2 kcal
-
80g paradicsomlé14 kcal
-
1g cukor4 kcal
A körethez
-
140g spagetti tészta519 kcal
-
0g só0 kcal
-
14 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
56g padlizsán13 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g sajt70 kcal
Összesen
1005
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
60g pepperoni13 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1400g padlizsán333 kcal
-
62 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
11 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
5g cukor19 kcal
A körethez
-
700g spagetti tészta2597 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
5028
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
4.1g póréhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.4g zöldpaprika2 kcal
-
1.2g pepperoni0 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29g padlizsán7 kcal
-
1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
4.7g csirkemellfilé6 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
8.3g paradicsomlé1 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A körethez
-
14.5g spagetti tészta54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
4.1g trappista sajt15 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.1g zöldpaprika0 kcal
-
5.8g padlizsán1 kcal
-
2.1g paradicsom0 kcal
-
2.1g sajt7 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1990.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 665.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1040 micro
-
β-karotin 3673 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 7744 micro
-
Lut-zea 1437 micro
Összesen
1005
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.6 g
Zsír
-
Összesen 132.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9950.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 549 mg
-
Kálcium 2636 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 970 mg
-
Foszfor 3722 mg
-
Nátrium 1990 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 3328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2714 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1257 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 625 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2486 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 959 micro
-
α-karotin 5199 micro
-
β-karotin 18367 micro
-
β-crypt 285 micro
-
Likopin 38722 micro
-
Lut-zea 7184 micro
Összesen
5028
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 803 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
2 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 db zöldpaprika
-
1 db fehérrépa
-
2 db sárgarépa
-
1 db zellerlevél
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 ek bazsalikom
-
2 tk kakukkfű
-
1 ek oregánó
-
4 dl paradicsomlé
A körethez
-
700 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
Elkészítés
A raguhoz
- Az olívaolajon a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, pár percig fedő alatt pároljuk.
- Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
- Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, zöldséget (fehérrépát), a felkockázott padlizsánt (héjastól), a pepperoni paprikát felkarikázva, a kicsire kockázott sárga kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, zellerzöldet és petrezselyemzöldet, felöntjük a sűrített paradicsomlével, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 160-170 fokon, kb. 50 percig főzzük, majd kóstoljuk, szükség szerint még ízesíthetjük, ha minden puha és az ízek is finomak, beleteszünk egy kis cukrot, ezzel egyet forralunk rajta és kész, kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
- Lobogó sós, kissé olajos vízben kifőzzük előírás szerint a spagettit, majd a csirkemelles-zöldséges szósszal óvatosan összeforgatjuk, keverés közben keverjük bele a reszelt sajtot.
- Tálaljuk a petrezselyemmel, zellerzölddel, pepperonival, padlizsánnal, paradicsommal, sárga kaliforniai paprikával.
- Étkezéskor adjunk hozzá reszelt sajtot, trappistát (esetleg parmezánt).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1869
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Könnyű nyári levest tálaljunk előtte, a tésztás szószhoz finom bort, szörpöt, ásványvizet kínáljunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Csak egy kerti zöldséges második fogást szerettem volna készíteni, sok-sok zöldségfélével, zöldfűszerekkel, olaszosan ízesítve, spagettivel átforgatva, sok sajttal. Szerettem volna a nyári utolsó napjait színes ételekkel elbúcsúztatni, ezért is készült augusztus 29-én ez az étel. A családnak ízlett.