r
Nosalty Logó

Orosz szoljánka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Orosz szoljánka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2511 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8511.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    4341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4790.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    5101 micro
  • β-karotin
    15064 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    17260 micro
  • Lut-zea
    3528 micro
Összesen 2837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A kisebb kockára vágott húst kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, amint forrni kezd, a keletkező barna habot egy szűrőkanállal segítségével leszedjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, borókabogyó, babérlevél, szegfűszeg, fokhagyma, majd belerakjuk a zeller- és a petrezselyemlevelet is. Ezután lefedve, csendes forrás mellett puhára főzzük.
  3. A füstölt sonkát szintén kisebb kockára vágjuk, és egy másik edényben azt is puhára főzzük.
  4. Amíg a húsok puhulnak, előkészítjük a zöldségeket, a megtisztított hagymát félbe-, majd megint félbevágjuk, és felszeleteljük. A kétféle répát karikára, a zellert és a karalábét kisebb hasábokra vágjuk. A káposztát 1 cm x 10 cm csíkokra metéljük.
  5. Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a hagymát, majd a káposzta kivételével rádobjuk a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve együtt pirítjuk tovább.
  6. Ezután mehet bele a sűrített paradicsom, tovább kevergetve kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, és felöntjük a közben leszűrt húslevessel, hozzáadjuk a káposztát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet is adjunk hozzá.
  7. Végül mehet bele a hús és a sonka a levével együtt, majd egy rövid idő elteltével belerakjuk az olajbogyót, a karikára vágott uborkát, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
  8. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a fél citrom levét. Tálalás: citromkarikával díszítve. Külön tálkában tejfölt kínálunk hozzá. Nekem sűrű egytálétel lett belőle, rozskenyérrel fogyasztottuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 57717
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz szoljánka
Katharosz 499 recept

Tartalmas orosz étel, gazdagon fűszerezett leves. Alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, citrom eredményeképpen. A hígabb változatát levesként, a sűrűbbet egytálételként fogyasztják. Forrás: net

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...