Orosz szoljánka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
83g marhahús118 kcal
-
25g füstölt lapocka58 kcal
-
25g füstölt virsli67 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
83g káposzta17 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
17g csemegeuborka4 kcal
-
17g fekete olajbogyó19 kcal
-
35 kcal
-
8 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
473
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
150g füstölt lapocka345 kcal
-
150g füstölt virsli404 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
49 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2837
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.7g marhahús12 kcal
-
2.6g füstölt lapocka6 kcal
-
2.6g füstölt virsli7 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
8.7g káposzta2 kcal
-
2.8g sárgarépa1 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
3.1g karalábé1 kcal
-
2.8g zeller1 kcal
-
1.7g csemegeuborka0 kcal
-
1.7g fekete olajbogyó2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
52.2g víz0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 798.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 850 micro
-
β-karotin 2511 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2877 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
473
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 179.2 g
Zsír
-
Összesen 166.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8511.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2124 mg
-
Nátrium 4341 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 4790.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1831 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 376 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 5101 micro
-
β-karotin 15064 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 17260 micro
-
Lut-zea 3528 micro
Összesen
2837
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 300 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg marhahús
-
15 dkg füstölt lapocka
-
2 közepes db vöröshagyma
-
50 dkg káposzta
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
10 dkg csemegeuborka
-
10 dkg fekete olajbogyó
-
3 ek napraforgó olaj
-
6 dkg sűrített paradicsom
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
5 db borókabogyó
-
2 db szegfűszeg
-
1 kk fekete bors
-
2 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 dl tejföl
-
3 l víz
Elkészítés
- A kisebb kockára vágott húst kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, amint forrni kezd, a keletkező barna habot egy szűrőkanállal segítségével leszedjük.
- Ezután hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, borókabogyó, babérlevél, szegfűszeg, fokhagyma, majd belerakjuk a zeller- és a petrezselyemlevelet is. Ezután lefedve, csendes forrás mellett puhára főzzük.
- A füstölt sonkát szintén kisebb kockára vágjuk, és egy másik edényben azt is puhára főzzük.
- Amíg a húsok puhulnak, előkészítjük a zöldségeket, a megtisztított hagymát félbe-, majd megint félbevágjuk, és felszeleteljük. A kétféle répát karikára, a zellert és a karalábét kisebb hasábokra vágjuk. A káposztát 1 cm x 10 cm csíkokra metéljük.
- Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a hagymát, majd a káposzta kivételével rádobjuk a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve együtt pirítjuk tovább.
- Ezután mehet bele a sűrített paradicsom, tovább kevergetve kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, és felöntjük a közben leszűrt húslevessel, hozzáadjuk a káposztát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet is adjunk hozzá.
- Végül mehet bele a hús és a sonka a levével együtt, majd egy rövid idő elteltével belerakjuk az olajbogyót, a karikára vágott uborkát, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
- Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a fél citrom levét. Tálalás: citromkarikával díszítve. Külön tálkában tejfölt kínálunk hozzá. Nekem sűrű egytálétel lett belőle, rozskenyérrel fogyasztottuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 58060
- Feltöltés dátuma: 2018. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Tartalmas orosz étel, gazdagon fűszerezett leves. Alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, citrom eredményeképpen. A hígabb változatát levesként, a sűrűbbet egytálételként fogyasztják. Forrás: net