r
Nosalty Logó

Málnás-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Málnás-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 7301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    390.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5619.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1891 micro
Összesen 7301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  2. A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
  3. 180 fokon készre sütjük.

Túrós töltelék

  1. A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
  3. A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
  4. A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.

Málnás töltelék

  1. A málnát a cukorral felfőzzük.
  2. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
  3. A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
  4. Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.

Bevonat

  1. Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
  2. A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
  3. Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.

Díszítés

  1. Elkészítjük a pipacsokat.
  2. A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 513
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 24.

Receptkategóriák

Málnás-túrós torta
Tóth Bernadett 48 recept

Az interneten találtam ez a receptet. Én éttortabevonóval vontam be, igaz sajnos egy csomaggal terveztem, ez nem lett elég, így a torta alsó része tejcsokoládé-bevonatot kapott. A tetejére a pipacsokat én készítettem, a marcipánmasszát ételfestékkel színeztem.

Hozzávalók

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...