Málnás-túrós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
Túrós töltelék
-
31g tehéntúró46 kcal
-
13g tej7 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g víz0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Málnás töltelék
-
31g málna16 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
21 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Bevonat
-
25g tortabevonó137 kcal
Díszítés
-
13g marcipán58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
Összesen
914
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
Túrós töltelék
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g víz0 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Málnás töltelék
-
250g málna130 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
171 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Bevonat
-
200g tortabevonó1092 kcal
Díszítés
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2 kcal
Összesen
7301
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
12.1g tojás15 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
Túrós töltelék
-
9.2g tehéntúró13 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
9.2g mascarpone37 kcal
-
18.3g habtejszín54 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
Málnás töltelék
-
9.2g málna5 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
Bevonat
-
7.3g tortabevonó40 kcal
Díszítés
-
3.7g marcipán17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.4 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 135.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
914
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.3 g
Zsír
-
Összesen 390.8 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5619.1 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 525 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1990 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 783.6 g
-
Cukor 598 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1087.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 983 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1891 micro
Összesen
7301
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 púpozott ek cukor
Túrós töltelék
-
250 g mascarpone
-
500 ml habtejszín
-
100 ml víz
-
30 g zselatin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
200 g porcukor
Málnás töltelék
-
3 púpozott ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag tortazselé
Bevonat
-
200 g tortabevonó
Díszítés
-
100 g marcipán
Elkészítés
Tészta
- A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
- A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
- 180 fokon készre sütjük.
Túrós töltelék
- A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
- A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
- A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
- A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.
Málnás töltelék
- A málnát a cukorral felfőzzük.
- Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
- A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
- Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.
Bevonat
- Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
- A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
- Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.
Díszítés
- Elkészítjük a pipacsokat.
- A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 521
- Feltöltés dátuma: 2017. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bernadett
48 recept
Az interneten találtam ez a receptet. Én éttortabevonóval vontam be, igaz sajnos egy csomaggal terveztem, ez nem lett elég, így a torta alsó része tejcsokoládé-bevonatot kapott. A tetejére a pipacsokat én készítettem, a marcipánmasszát ételfestékkel színeztem.