Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tepsi előkészítés
-
3g vaj20 kcal
Bolognai ragu
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
120g darált marhahús170 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
-
49 kcal
Besamel mártás
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összeállítás
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
60g trappista sajt211 kcal
Összesen
1371
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tepsi előkészítés
-
14g vaj100 kcal
Bolognai ragu
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
600g darált marhahús852 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
Besamel mártás
-
1000g tej560 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összeállítás
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
6859
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tepsi előkészítés
-
0.4g vaj3 kcal
Bolognai ragu
-
2.6g füstölt szalonna17 kcal
-
15.4g darált marhahús22 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
6.7g zeller2 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.3g vörösbor1 kcal
-
7.7g sűrített paradicsom6 kcal
Besamel mártás
-
25.7g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
Összeállítás
-
12.9g lasagne tészta48 kcal
-
7.7g trappista sajt27 kcal
Összesen
177
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2757 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 897 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 321.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 666 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 1048 micro
-
β-karotin 3140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18288 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1371
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 348 g
Zsír
-
Összesen 339.4 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13785 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 603 mg
-
Kálcium 4192 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 754 mg
-
Foszfor 4484 mg
-
Nátrium 3650 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 570.9 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1609.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3332 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1438 micro
-
Kolin: 857 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 5240 micro
-
β-karotin 15702 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 91439 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
6859
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2351 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Tepsi előkészítés
-
1 ek vaj
Bolognai ragu
-
10 dkg füstölt szalonna
-
60 dkg darált marhahús
-
2 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db zeller
-
2 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 dl vörösbor
-
300 g sűrített paradicsom
Besamel mártás
-
1 l tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 dkg vaj
-
3 evőkanál finomliszt
Összeállítás
-
50 dkg lasagne tészta
-
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
Tepsi előkészítés
- Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
Bolognai ragu
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk a szalonnával együtt.
- A sárgarépát és a zellert egy nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- A szalonnát az olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, később a fokhagymát, és megpároljuk.
- Ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket: a répát és a zellert. Kb. 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A paradicsomot kockára vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Az ételhez adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd következnek a további fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom és a babérlevél. Belekeverjük a paradicsompürét és a vörösbort, valamint ha szükséges, akkor egy kevés vizet is adunk hozzá.
- Kb. 1 óra alatt minden megpuhul, ekkor félretesszük a ragut.
Besamel mártás
- Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
- Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt.
- Végül ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kicsit kihűlt a mártás, hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Akkor jó, ha olyan az állaga, hogy se nem híg, se nem sűrű.
Összeállítás
- A kivajazott tepsi aljába, kevés besamel mártást teszünk, majd egy réteg száraz tésztát.
- Erre teszünk ismét besamel mártást, amit egyenletesen elsimítunk a tésztán, majd következik a bolognai ragu, erre pedig egy sor reszelt sajtot teszünk.
- Az előző lépéseket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak (ebben a tepsi méretben nekem összesen 4 sor lett).
- Lezárásként a legfelső tésztasorra maradjon még besamel mártás, és vastagon szórjuk meg reszelt sajttal. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig, majd 180 fokon még 20-30 percig készre sütjük a lasagne-t. Kb. fél órát pihentessük, hogy szeletelni tudjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3932
- Feltöltés dátuma: 2014. július 24.
Ajánló
Nálunk a parmezánból sosem elég, így én még azt kínálok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Régóta kedvelem az olaszos ízeket, és régi kedvencem a kemencében sült lasagne!