Lasagne 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
25g paradicsomszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
18 kcal
Összesen
1454
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
71 kcal
Összesen
5816
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13.3g lasagne tészta49 kcal
-
26.6g darált sertéshús48 kcal
-
10.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.6g gomba2 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.7g paradicsomszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
2.7g parmezán sajt10 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2843.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1084 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 423.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6219 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1454
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 356.9 g
Zsír
-
Összesen 251.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11375.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 593 mg
-
Kálcium 2771 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 4336 mg
-
Nátrium 2985 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1694.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1051 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 111 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1329 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 922 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1544 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 24875 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
5816
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 662 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lasagne tészta
-
1 kg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
400 g gomba
-
1 teáskanál cukor
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 dl paradicsomszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 l tej
-
10 dkg vaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 evőkanál finomliszt
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A vöröshagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált sertéshúst, jól lepirítjuk. Hozzátesszük a gombát, majd az összekockázott paradicsomot, felrottyantjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a cukrot, sót, borsot, a felaprított fűszernövényeket (szárított fűszernövényekkel is isteni), majd fedő alatt készre főzzük.
- A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót.
- Az edényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz, így tovább, amíg el nem fogynak. Az utolsó réteg besamel lesz, amihez hozzákeverjük az ízlés szerinti parmezánt.
- Légkeveréses sütőben nagyjából 1 óra alatt elkészül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 608
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 59082
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
pamelie
59 recept
A hozzávalók mennyisége az alapok megtartása mellett ízlés szerint változtatható. Akkor az igazi, amikor a parmezános besamel aranybarnára pirult a tetején.