Különleges kelt rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g rétesliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14 kcal
-
60g tej34 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
4 kcal
A töltelékhez
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
600g tej336 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
1000g közönséges tök135 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
42g kapor18 kcal
-
36g búzadara130 kcal
Összesen
7323
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
4.2g rétesliszt15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A töltelékhez
-
20.8g közönséges tök3 kcal
-
20.8g alma10 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
10.4g tehéntúró15 kcal
-
0.9g kapor0 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
Összesen
153
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.1 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 212.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.9 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12020.5 g
-
Cink 1318 mg
-
Szelén 458 mg
-
Kálcium 1655 mg
-
Vas 1026 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 3114 mg
-
Nátrium 3787 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 51 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1325.8 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 2123.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 128 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1024 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3266 micro
Összesen
7323
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
20 dkg rétesliszt
-
5 dkg élesztő
-
2 csipet sütőpor
-
2 ek napraforgó olaj
-
6 dl tej
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
5 db alma
-
1 tk citromlé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg tehéntúró
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése: A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is beledolgozzuk.
- Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, erre pedig a tölteléket egyenletesen elsimítjuk és felcsavarjuk, mint a kalácsot.
- Zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többivel is ugyanígy járunk el.
- Töltelék készítése: A gyalult tököt, a hámozott, vékonyra szeletelt almát is hozzáadjuk, megszórjuk cukorral (vagy folyékony édesítőt öntünk rá), majd a sót, citromlét, az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük el, hogy jól össze tudjon érni.
- Amikor készítjük, teljesen hozzáadjuk a túrót, vaníliás cukrot és jól összekeverjük, s ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
- A tepsiben addig hagyjuk kelni, míg a sütőnk előmelegszik, közben a felvert 1 tojással megkenjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
- Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből, mikor teljesen kihűlt és a papírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk, és vizes éles késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7807
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gabimami58
139 recept
Eddig csak a megszokott kelt rétest készítettem, most hogy itt a zöldségszezon és almaszezon ideje, így változtattam a töltelék elkészítésén. Mivel saját termelésű spárgatököm sok van, úgy döntöttem, átalakítom az egészet. De mikor ma elkészítettem, párom azt mondta: ez nagyon finom, és csak eteti magát. Ez nagy öröm számomra, mert én is először készítettem.