r
Nosalty Logó

Különleges kelt rétes

Gabimami58
Különleges kelt rétes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

734
Kalória
26g
Fehérje
132.6g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
212.3g
Víz
54g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
33.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.1 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12020.5 g
  • Cink
    1318 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    1026 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    3114 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1325.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    2123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1024 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3266 micro
Összesen 7323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is beledolgozzuk.
  2. Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, erre pedig a tölteléket egyenletesen elsimítjuk és felcsavarjuk, mint a kalácsot.
  3. Zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többivel is ugyanígy járunk el.
  4. Töltelék készítése: A gyalult tököt, a hámozott, vékonyra szeletelt almát is hozzáadjuk, megszórjuk cukorral (vagy folyékony édesítőt öntünk rá), majd a sót, citromlét, az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük el, hogy jól össze tudjon érni.
  5. Amikor készítjük, teljesen hozzáadjuk a túrót, vaníliás cukrot és jól összekeverjük, s ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
  6. A tepsiben addig hagyjuk kelni, míg a sütőnk előmelegszik, közben a felvert 1 tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből, mikor teljesen kihűlt és a papírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk, és vizes éles késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Eddig csak a megszokott kelt rétest készítettem, most hogy itt a zöldségszezon és almaszezon ideje, így változtattam a töltelék elkészítésén. Mivel saját termelésű spárgatököm sok van, úgy döntöttem, átalakítom az egészet. De mikor ma elkészítettem, párom azt mondta: ez nagyon finom, és csak eteti magát. Ez nagy öröm számomra, mert én is először készítettem.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...