r
Nosalty Logó

Laktató kukorica chowder mindenmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Laktató kukorica chowder mindenmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

chowder

salsa

423
Kalória
9.8g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
22g
Zsír
292.8g
Víz
833.3mg
Koleszterin
7.8g
Rost
17.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

chowder

salsa

Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

chowder

salsa

Összesen 2535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

chowder

salsa

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    4135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1756.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    657 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    833 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    9571 micro
  • β-crypt
    3059 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    9632 micro
Összesen 2535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

chowder

  1. Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a finomra aprított hagymát, újhagymát és fokhagymát. Egy-két percet pároljuk, majd hozzáadjuk a cajun fűszerkeveréket, sózzuk és borsozzuk, majd picit lepirítjuk.
  2. Rádobjuk a kockázott zellerszárat és kaliforniai paprikát, és ezt is kicsit megpirongatjuk, mielőtt beletennénk a burgonyát és felöntenénk az alaplével. Lefedve 20 percet főzzük, amíg megpuhul a burgonya - utóbbit érdemes 3-4 darabra vágni, mert így gyorsabban puhul, de könnyen ki tudjuk majd venni, amikor átfőtt.
  3. A megpuhult burgonyadarabokat vegyük ki egy tálba, a helyére pedig mehet a lecsepegtetett konzerv/főtt kukorica. Alaposan átkavarjuk a levest és összeforraljuk a kukoricával.
  4. A leves kb. harmadát késes aprítóba kiszedjük, és hozzáadjuk a főtt burgonyát is - ezzel fogjuk sűríteni. A klasszikus tejtermék helyett pedig növényi tejszínnel és tejföllel krémesítjük, a levesünk így mindenmentes lesz, és bárki fogyaszthatja.
  5. A turmixgéppel alaposan leturmixoljuk annak tartalmát, majd visszaöntjük a lábasba, és alaposan elkeverjük. A végeredmény egy krémes, sűrű, de ugyanakkor kellemesen tartalmas raguszerű leves lesz.
  6. A kukorica chowdert azonnal tálaljuk, a tetejét pedig a salsával, pirított kukoricával, popcornnal és korianderrel díszítjük.

salsa

  1. Amíg fő a leves, elkészítjük a salsát. Ehhez nincs más tennivalónk, mint minden zöldséget apróra vágni, majd egy nagy tálban összeforgatni az olajjal, limelével és sóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

A kukorica chowdert az amerikaiak kukoricalevesének is hívhatnánk, hiszen hatalmas népszerűségnek örvend az egész országban. A chowder típusú levesek lényege, hogy nagyon tartalmas, sok benne a zöldség, azt azt körbeölelő lé pedig sűrű és krémes. A mi verziónk emellett teljesen mindenmentes is, vagyis nem tartalmaz se húst, se tejterméket, se glutént, se hozzáadott cukrot, azonban annyira ízletes, hogy ez még a mindenevőknek se tűnne fel. A vegán január alatt kötelező kipróbálni, utána pedig úgyis a repertoár része lesz, mert mennyei és pofonegyszerű!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!