Pattogatott kukorica
Leírás
A kifejezetten pattogatni való kukorica szemei hő hatására a hirtelen fellépő túlnyomás miatt szétpattannak, ennek az eredménye a pattogatott kukorica. A mozik büféjében csaknem aranyáron mérik, pedig házilag elkészítve (nem a mikrós változatot) az egyik legolcsóbb ropogtatnivaló. Ráadásul a zsiradék nélkül készült pattogatott kukorica kalóriában szegény és egészséges is, mert nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Pattogatott kukorica
fehérjetartalom
7.29 g
zsírtartalom
39.82 g
szénhidráttartalom
45.06 g
víztartalom
1.2 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
909 mg
Foszfor
199 mg
Magnézium
79 mg
Kalcium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.109 g
Kolin
12.6 mg
E vitamin
2.43 mg
Niacin - B3 vitamin
1.195 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
7.29 g
Zsír
telített zsírsav
6.82 g
egyszeresen telített zsírsav
9.809 g
többszörösen telített zsírsav
23.191 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
1.98 mg
Magnézium
79 mg
Foszfor
199 mg
Nátrium
909 mg
Cink
3.1 mg
Réz
0.162 mg
Mangán
0.629 mg
Szelén
2.2 µg
szénhidrát
rost
8.1 g
cukor
0.46 g
víz
1.2 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.134 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.057 mg
Niacin - B3 vitamin
1.195 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.23 mg
Folát
25 µg
Kolin
12.6 mg
Alfa-karotin
46 µg
Béta-karotin
70 µg
Lutein+zeaxantin
829 µg
E vitamin
2.43 mg
K vitamin
4.1 µg
A vitamin
8 µg
C vitamin
0.3 mg
B6 vitamin
0.109 g