r
Nosalty Logó

Túrós-epres torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Túrós-epres torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

845
Kalória
27.4g
Fehérje
82.8g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
232.5g
Víz
6.2g
Koleszterin
4.9g
Rost
60.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 4222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint.
  2. Az epret pépesítjük, keverjük hozzá 3 ek cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot.
  3. A tejszínhabot keverjük habosra az ásványvízzel és 5 ek cukorral.
  4. A zselatint olvasszuk meg, majd osszuk szét, felét az eperhez, felét a habhoz keverjük, majd keverjük a habhoz a túrót, a citrom levét és héját. A rumos eper felét keverjük bele a túrókrémbe laza mozdulatokkal.
  5. Egy kerek tortaformát vagy műanyag tálat béleljünk ki folpackkal (tortaformánál nem szükséges), majd öntsük bele a rumos epret, tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre, majd öntsük rá a túrós krémet, tegyük vissza 2-3 órára.
  6. A kukoricát pattogtassuk ki kevés olajon, a csokoládékat olvasszuk meg a margarinnal (ha ropogósan szeretnénk a tészta alapot, nem kell bele margarin), majd keverjük bele a kukoricát.
  7. Igazítsuk el a krémen, és még 30 percre tegyük a hűtőbe, majd borítsuk ki egy tálcára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Névnapomra készült, egy könyvben találtam a receptet. Ott 26 cm kerek tortaformát ír, és abba előre kerül a tészta, majd a krém és a rumos eper. 2 cs zselatinnal kissé lágy krémet kaptam, de összeállt, ha valaki keményebb krémet szeretne, szerintem lehet 3 cs használni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!