r
Nosalty Logó

Sóskaramellás-mascarponés pohárkrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sóskaramellás-mascarponés pohárkrém
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sós karamella

kekszmorzsa

karamellkrém

összeállítás

870
Kalória
8.6g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
68.7g
Zsír
78.9g
Víz
122.7g
Koleszterin
967.5mg
Rost
44.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

sós karamella

kekszmorzsa

karamellkrém

összeállítás

Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

sós karamella

kekszmorzsa

karamellkrém

összeállítás

Összesen 3476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

sós karamella

kekszmorzsa

karamellkrém

összeállítás

Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    274.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 3476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

sós karamella

  1. A cukrot és a vizet tegyük egy nyeles forralóba, és alacsony lángon, időnként meg-megkeverve főzzük borostyánsárgára. A lényeg, hogy még egy árnyalattal világosabb legyen, mint ami karamellként a célunk, mert olyan forró az edény, hogy még sötétedni fog úgyis.
  2. A forró karamellához keverjük hozzá először a vajat, majd a kávétejet is, végül sózzuk meg ízlés szerint - elvégre sós karamelláról van szó. Töltsük át egy kis kiöntőbe és tegyük félre.

kekszmorzsa

  1. A kekszet törjük-daráljuk le, majd forgassuk össze 2-2 teáskanálnyi karamellszósszal és kávétejjel. Tegyük félre a pohárkrém összeállításáig.

karamellkrém

  1. Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a kávétejet valamint a sóskaramell-szósz felét. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a karamell másik felét és krémesítsük ki azzal is.
  2. Több adagban forgassuk hozzá a tejszínhabot, majd kezdhetjük is a rétegezést.

összeállítás

  1. Vegyünk elő 4 poharat, és kanalazzuk az előkészített kekszmorzsát az aljukra. Egy keveset hagyjunk belőle a díszítéshez, egy teáskanálnyi bőven elég lesz.
  2. Kanalazzuk a kekszmorzsára a felvert tejszínhabot, majd a főszereplőnket, a sóskaramellás-mascarponés krémet.
  3. Díszítésképp szórjuk meg a maradék morzsával, valamint összetört, karamellás popcornnal és ízlés szerint kevés sópehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A sós karamella az egyik legellenállhatatlanabb édesség szerintünk, így nem is lehetett kérdés, hogy pohárkrémes verziót is csinálunk belőle! Természetesen a sóskaramella-szószt is házilag készítettük el, ezt krémesítettük ki mascarponéval és tejszínhabbal. A desszertünkbe került kevés karamellás kekszmorzsa is, hogy legyen benne némi ropogósság is. Nálunk ez az új kedvenc kanalaznivaló, így biztosan készíteni fogjuk még!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!