Kávétejszín
Leírás
A kávétejszín a főzőtejszínnél alacsonyabb, de min. 10 % zsírtartalmú tejszín. Főként a kávé krémesítésére használják, de bizonyos diétás, fogyókúrás receptekben helyettesíthető vele a főzőtejszín, vagy tejjel készült ételek krémesebbé tételére is használható. Kapható pici, általában 10 g-os kapszulás kiszerelésben, de nagyobb, üveges változata is megtalálható a boltokban. Kávéfogyasztáshoz azért előnyösebb a kisebb kiszerelés, mert a felbontott tejszínt hűtőben kell tárolni, a hideg tejszín pedig kicsapódhat a forró kávéban, míg a kapszulás változat egy adagra elegendő tejszínt tartalmaz.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Kávétejszín
fehérjetartalom
2.96 g
zsírtartalom
59015.49 g
szénhidráttartalom
3.66 g
víztartalom
73.75 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
92 mg
Kalcium
91 mg
Nátrium
72 mg
Magnézium
9 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.044 g
Kolin
17.4 mg
C vitamin
0.8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2.96 g
Zsír
telített zsírsav
10.176 g
egyszeresen telített zsírsav
4.525 g
többszörösen telített zsírsav
0.789 g
koleszterin
59 g
ásványi anyagok
Kalcium
91 mg
Vas
0.05 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
92 mg
Nátrium
72 mg
Cink
0.32 mg
Réz
0.012 mg
Mangán
0.005 mg
Szelén
4.6 µg
szénhidrát
cukor
3.67 g
víz
73.75 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.023 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.19 mg
Niacin - B3 vitamin
0.09 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
Folát
2 µg
Kolin
17.4 mg
Retinol
117 µg
Béta-karotin
37 µg
E vitamin
0.12 mg
D vitamin
44 µg
K vitamin
1.7 µg
B12 vitamin
0.14 µg
A vitamin
120 µg
C vitamin
0.8 mg
B6 vitamin
0.044 g