r
Nosalty Logó

Rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 4957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat a fent leírt sorrendben egy tálba adagoljuk, majd egy kézi robotgép dagasztókanalával először rövid ideig alacsony fokozaton, majd a legnagyobb fokozaton kb. 5 perc alatt összedolgozzuk a tésztát. Nagy klassz, puha, nem ragadós gyurmatészta lesz belőle.
  2. A tésztát letakarjuk, majd meleg helyen addig kelesztjük, amíg jól láthatóan meg nem kelt, ez kb. 0,5-1óra.
  3. Ezután a tésztát lisztezett deszkán még egyszer röviden átgyúrjuk, és egy kb. 40x50-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal a felületét, és rászórjuk egyenletesen a mazsolát (én most smarties-t használtam), a kristálycukorral elkevert vaníliás cukrot, és darált mandulát (amit én szintén kihagytam).
  4. A hosszabbik oldalánál fogva szépen feltekerjük, és a hosszú rudat 15 egyenletes csigára vágjuk fel, nem baj, ha nem tökéletesen azonos vastagságúak.
  5. Egy kapcsos tortaforma alját kikenjük vajjal (az oldalát nem!), ha nincs, szögletes sütőforma is lehet. Belehelyezzük egymás mellé a tekercseket, nem baj, ha marad hézag, a tészta még kelni fog. Megkenjük a tetejüket a kávétejszínnel vagy tejjel. Kb. 10 percig még hagyjuk pihenni, majd forró sütőben megsütjük.
  6. Aki szeretné, a sütőből való kivétel után, meg lehet kenni a forró víz és porcukor keverékeként szolgáló sűrű mázzal, ettől szép bevonatot kap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12403
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Bármilyen alkalomra, gyerekzsúrra, egy bögre kakaó vagy tej mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc sütireceptem, mert nagyon gyorsan össze lehet dobni és sosem marad belőle. A gyerekeim és én a mazsolát nem szeretjük, ezért a smarties-os és citrushéjas (Spar-ban lehet tasakos  trópusi citruskeveréket kapni, annak a felét szóróm bele)  változatát szoktam főleg elkészíteni, de kakaóval is nagyon finom. Úgy kell szeletelni, mint egy tortát, akkor bukkanak elő a rejtett "kincsek". :-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...