Triplatejes sütemény (Tres leches cake)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
21g finomliszt77 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g tojás38 kcal
-
22g cukor86 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
14g tej8 kcal
Az öntethez
-
7g habtejszín19 kcal
-
218 kcal
-
42g kávétejszín82 kcal
A tálaláshoz
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
11g málna6 kcal
-
44g mangó19 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
190g finomliszt692 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
125g tej70 kcal
Az öntethez
-
60g habtejszín175 kcal
-
1958 kcal
-
380g kávétejszín741 kcal
A tálaláshoz
-
300g habtejszín876 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
100g málna52 kcal
-
400g mangó170 kcal
Összesen
5942
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
4.7g tej3 kcal
Az öntethez
-
2.2g habtejszín7 kcal
-
22.8g sűrített tej (cukrozott)73 kcal
-
14.2g kávétejszín28 kcal
A tálaláshoz
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
3.7g málna2 kcal
-
14.9g mangó6 kcal
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 266.1 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7795.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 2722 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2868 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 786 g
-
Cukor 627 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 485 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 1435 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1459 micro
Összesen
5942
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
223
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
190 g finomliszt
-
1 ek sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
-
5 db tojás
-
200 g cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Az öntethez
-
60 g habtejszín
-
610 g sűrített tej (cukrozott)
A tálaláshoz
-
300 ml habtejszín
-
3 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek fahéj
-
100 g málna
-
1 közepes db mangó
Elkészítés
A piskótához
- A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kivajazunk-kilisztezünk egy négyzet alakú sütőformát.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgáját 150 gramm cukorral és a vaníliával habosra és világosra keverjük kézi mixerrel, nagyjából 2 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük az egészet.
- A tejes-tojásos keverékhez szitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan elkeverjük. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a maradék 50 gramm cukrot, és így kemény és fényes habbá verjük. Spatulával, óvatos mozdulatokkal a masszánkhoz forgatjuk, hogy légies, könnyed piskótát kapjunk.
- A masszát a sütőformába öntjük, majd 30-40 percig sütjük, vagy amíg a piskóta szép barnára sül és a tűpróba is tiszta eredményt mutat. A sütőből kivett piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
Az öntethez
- A három tejterméket egy tálban összekeverjük. A kihűlt piskótát villával végigszurkáljuk, majd fokozatosan rácsorgatjuk az összes öntetet. Mindig várjuk meg, míg az előző adagot felvette, különben szétázik a piskóta. Ha jól csináljuk, az összes folyadékot fel tudja majd venni, mégsem ázik szét. A piskótát fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára (akár egy egész éjszakát is adhatunk neki).
A tálaláshoz
- A tejszínből és cukorból lágy habot verünk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején. A fahéjat egy kis szita segítségével eloszlatjuk a krémen. Szeleteljük, friss gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 5834
- Feltöltés dátuma: 2023. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
A tres leches sütemény (ami három tejet jelent spanyolul) Mexikó egyik tradicionális kedvence: első ránézésre csak egy szimpla habos piskótának tűnhet, pedig annál sokkal, de sokkal több. Szaftosságát a három tejtermékből kevert öntet adja, ami teljesen átjárja, de nem áztatja szét a süteményt. Leheletnyi fahéjtól aromás, friss gyümölcsöktől üde. Jöhet?