r
Nosalty Logó

Triplatejes sütemény (Tres leches cake)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Triplatejes sütemény (Tres leches cake)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 5942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2722 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    786 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    485 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 5942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kivajazunk-kilisztezünk egy négyzet alakú sütőformát.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojássárgáját 150 gramm cukorral és a vaníliával habosra és világosra keverjük kézi mixerrel, nagyjából 2 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük az egészet.
  4. A tejes-tojásos keverékhez szitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan elkeverjük. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a maradék 50 gramm cukrot, és így kemény és fényes habbá verjük. Spatulával, óvatos mozdulatokkal a masszánkhoz forgatjuk, hogy légies, könnyed piskótát kapjunk.
  5. A masszát a sütőformába öntjük, majd 30-40 percig sütjük, vagy amíg a piskóta szép barnára sül és a tűpróba is tiszta eredményt mutat. A sütőből kivett piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Az öntethez

  1. A három tejterméket egy tálban összekeverjük. A kihűlt piskótát villával végigszurkáljuk, majd fokozatosan rácsorgatjuk az összes öntetet. Mindig várjuk meg, míg az előző adagot felvette, különben szétázik a piskóta. Ha jól csináljuk, az összes folyadékot fel tudja majd venni, mégsem ázik szét. A piskótát fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára (akár egy egész éjszakát is adhatunk neki).

A tálaláshoz

  1. A tejszínből és cukorból lágy habot verünk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején. A fahéjat egy kis szita segítségével eloszlatjuk a krémen. Szeleteljük, friss gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 5834
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 03.

Receptkategóriák

Triplatejes sütemény (Tres leches cake)
Lakos Benedek 394 recept

A tres leches sütemény (ami három tejet jelent spanyolul) Mexikó egyik tradicionális kedvence: első ránézésre csak egy szimpla habos piskótának tűnhet, pedig annál sokkal, de sokkal több. Szaftosságát a három tejtermékből kevert öntet adja, ami teljesen átjárja, de nem áztatja szét a süteményt. Leheletnyi fahéjtól aromás, friss gyümölcsöktől üde. Jöhet?

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...