Kókusztejes csirke curry basmati rizzsel és csicseriborsóval
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csicseriborsó
-
57 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
222 kcal
-
13 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Kókusztejes csirke curry
-
57 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g csirkecomb334 kcal
-
13 kcal
-
50g kókusztej99 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Basmati rizs
-
57 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
60g basmati rizs215 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csicseriborsó
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
1112 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Kókusztejes csirke curry
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
250g kókusztej493 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Basmati rizs
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g basmati rizs1074 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csicseriborsó
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.3g joghurt3 kcal
-
14.1g csicseriborsó (konzerv)20 kcal
-
1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Kókusztejes csirke curry
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
26.4g csirkecomb29 kcal
-
1 kcal
-
4.4g kókusztej9 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Basmati rizs
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
5.3g basmati rizs19 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.3g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1703 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 750.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4392 micro
-
Lut-zea 286 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 236.4 g
Zsír
-
Összesen 310.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8515.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1379 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 753 mg
-
Foszfor 3122 mg
-
Nátrium 2943 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 3750.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1385 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2257 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 1428 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
Csicseriborsó
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 dl joghurt
-
curry por ízlés szerint
Kókusztejes csirke curry
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csipet curry levél
-
só ízlés szerint
-
4 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
gyömbér ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
1.5 kg csirkecomb
-
2.5 dl kókusztej
-
curry por ízlés szerint
Basmati rizs
-
4 ek napraforgó olaj
-
szegfűbors ízlés szerint
-
mustármag ízlés szerint
-
curry levél ízlés szerint
-
koriandermag ízlés szerint
-
2 közepes db vöröshagyma
-
300 g basmati rizs
-
só ízlés szerint
-
700 ml víz
Elkészítés
Csicseriborsó
- Magas falú lábasban az olajat felhevítjük, és beleszórjuk az indiai ötfűszert: mustármag, görögszéna (lepkeszegmag), édeskömény mag, római köménymag, és a felsorolásból kimaradt fekete hagymamag. Sisteregnie kell (de nem égnie) a fűszereknek. Amikor illatozik, pattog, rászórjuk az apróra szelt vöröshagymát. Sózzuk, hogy a hagyma levet engedjen, és karamellizáljuk (közepes hőfokon, néha megkeverve karamell színűre. Nem jó, ha pirul.)
- A karamellizált hagymára az apróra kockázott fokhagymát az apróra aprított gyömbért és a karikára szelt chili paprikát rakjuk, keverjük, egy picit hagyjuk összeérni az ízeket.
- A csicseriborsóról a levet leöntjük (egy kevés maradhat), és beleöntjük a lábasba. Összekeverjük, és fedő alatt pároljuk 15 percig. A hámozott konzervparadicsomot hozzáöntjük, a paradicsomokat kissé szétnyomkodjuk, és fedő alatt főzzük 30-45 percet, amíg a paradicsom jobban szétfő. Ha nagyon sok a leve, akkor főzzük még fedő nélkül egy darabig.
- A por fűszereket: curry por, koriander por, római kömény por és garam masala por (én chat masalát használtam garam masala helyett. Más ízvilág!), ízlés szerint (kb. 2-3 csipetnyit használtam) adagoljuk. Összekeverjük, és kb. 2-3 percig alacsonyabb hőfokon főzzük.
- A szobahőmérsékletű joghurtot hőkiegyenlítéssel adagoljuk a csicseriborsóhoz. Összefőzzük 3-5 percig. Rizzsel tálaljuk!
Kókusztejes csirke curry
- A csicseriborsóhoz hasonlóan a hevített olajban az ötfűszert és a curry levelet, illetve a chili port átforgatjuk. Ugyanúgy megy bele a felszeletelt hagyma, sózzuk, és karamellizáljuk. Karamellizálás után kerül bele itt is a picire vágott fokhagyma és a picire vágott gyömbér és a karikákra szelt chili paprika, ezekkel is hagyjuk kicsit összemelegedni.
- A felcsíkozott, bőrmentes csirkehúst beleforgatjuk, egy picit sózzuk. Fehérítjük, ha kell, pici vizet öntünk alá.
- A hámozott konzerv paradicsomot hozzáadjuk, szétnyomkodjuk a paradicsomokat, és lefedve főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Néha megkavarjuk. Kb.30-45 perc
- A porfűszereket adagoljuk, tehát: curry por, kurkuma por, garam masala por. Jól elkeverve 1-2 percig főzzük, majd a kókusztejet is hozzáadjuk. (Az a jó kókusztej, ami kissé kemény tapintatú a dobozon keresztül, mintha összeállt volna. Melegbe téve krémesen szétolvad.) Főzzük 2-4 percig. Tálaljuk rizzsel!
Basmati rizs
- A rizst mossuk jól át, és hideg vízbe állni tesszük.
- A már ismert módon az olajat hevítjük. Beleszórjuk az egész fűszereket: szegfűbors, mustármag, koriandermag, római köménymag, curry levél. Amikor illatozik/pattog, beletesszük az apróra felszeletelt vöröshagymát, sózzuk, és karamellizáljuk.
- Feltekerjük a hőfokot. A fűszeres hagymára kb. 1 dl forró vizet öntünk, és azonnal lefedjük. Fedő alatt 1 percet hagyjuk jó magas hőfokon (ilyenkor hirtelen nyomásemelkedés lesz a fedő alatt, aminek hatására a fűszerek és a hagyma "szétnyomódik").
- A rizsről a vizet leöntjük, és a hagymára öntjük. Dupla mennyiségű vízzel (langyos) felöntjük, sózzuk, megkeverjük. Fedő alatt puhára főzzük. Étkezésnél a nagyobb fűszerdarabokat ne rágjuk meg, mert nem finom úgy! :) Köretként tálaljuk! Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3593
- Feltöltés dátuma: 2017. március 02.
Ajánló
Egy könnyed bor jó lehet, vagy sok víz :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nászutas élményekből többek között az indiai ízvilág megragadt. Egy főzőtanfolyamon tanultam ezt a receptet. Nagyjából így készült el. Ez egy komplett ebédnek felel meg, nem muszáj mind a hármat elkészíteni. Sok a hozzávaló, de ne rettentsen el senkit a kipróbálástól. Könnyen beszerezhetőek a fűszerek, nem kell belőlük fél kilónyit venni. :) Az "ízlés szerint" fűszerezés pedig tényleg úgy történjen, mint mikor anyukánk pörköltöt gyárt, és nem méregeti a sót, borsot, paprikát... :) Aki kevésbé fűszereset akar az 1-1.5 csipetet szór, aki határozottat az 2-3 csipetet is használ. Sajnos a rendszer nem ismerte az indiai ötfűszert, melynek az összetevői egész szemes fűszerként a mustármag, görögszéna vagy lepkeszegmag, fekete hagymamag, édeskömény mag, római köménymag. Kénytelen voltam egyenként felsorolni, és a fekete hagymamag még így is kimaradt. Ezt az ötfűszert is be lehet szerezni , és akkor már nem is olyan sok az a fűszer... Mielőtt a hagyma mennyiségen kiborulnánk, tényleg ennyi kell bele, és elég csak a szeletelésnél sírni ezen :D Aki pedig nem akar csípőset ....hát az indiai az csípősen jó... ;)