Kapros zöldbableves húsgombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
100g zöldbab27 kcal
-
53 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
375g szárnyas alaplé26 kcal
-
250g víz0 kcal
A gombóchoz
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
424
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
400g zöldbab109 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
1500g szárnyas alaplé105 kcal
-
1000g víz0 kcal
A gombóchoz
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
1696
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
8.9g zöldbab2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
4.1g újhagyma1 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
4.5g görög joghurt5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
33.4g szárnyas alaplé2 kcal
-
22.3g víz0 kcal
A gombóchoz
-
5.6g darált sertéshús10 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
39
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2453.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 1792 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 571.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2691 micro
-
β-karotin 6767 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1135 micro
Összesen
424
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9815.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 914 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 7167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2287.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3500 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 457 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 696 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 10764 micro
-
β-karotin 27066 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4539 micro
Összesen
1696
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
40 dkg zöldbab
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
2 közepes db újhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl görög joghurt
-
1 db babérlevél
-
1 szál rozmaring
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor kapor
-
1.5 l szárnyas alaplé
-
1 l víz
A gombóchoz
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojás
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 teáskanál kapor
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A leveshez
- Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, és a fokhagymát lereszeljük. A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor nem kell. A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.
- A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Dinsztelés után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel, és az alaplével. A babérlevelet, és kakukkfüvet is beledobjuk.
- Ha megfőttek a gombócok, hőkiegyenlítés útján behabarjuk a levest, úgy, hogy a joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá, majd beleöntjük az egészet a fővő levesbe. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen, citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.
A gombóchoz
- Mielőtt felraknánk a levest a gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, és félretesszük a hűtőbe.
- Amikor felforr a zöldséges lé, takarékra vesszük a lángot, és a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük őket. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok. A babért eltávolítjuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 11301
- Feltöltés dátuma: 2015. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Azt sem tudom már honnét származik ez a recept, mert annyi gasztromagazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség annyi mindent. Hirtelen jött az ötlet, és gyorsan nekilátok olyankor. Sajnos mire felkerül a kép, addigra el is felejtem a receptet. Tudom, ez nem lehetne kifogás, de mégis megtörténik nagy ritkán. Ezért elnézést kérek, de hát már öregszem, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és az ízére visszaemlékezni, mivel a férjemnek nagyon ízlett.