r
Nosalty Logó

Kapros zöldbableves húsgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Kapros zöldbableves húsgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

424
Kalória
22.4g
Fehérje
37.7g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
571.9g
Víz
84.4g
Koleszterin
9g
Rost
10.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 1696 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    571.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    6767 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9815.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    7167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3500 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    457 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10764 micro
  • β-karotin
    27066 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4539 micro
Összesen 1696 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, és a fokhagymát lereszeljük. A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor nem kell. A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.
  2. A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Dinsztelés után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel, és az alaplével. A babérlevelet, és kakukkfüvet is beledobjuk.
  3. Ha megfőttek a gombócok, hőkiegyenlítés útján behabarjuk a levest, úgy, hogy a joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá, majd beleöntjük az egészet a fővő levesbe. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen, citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.

A gombóchoz

  1. Mielőtt felraknánk a levest a gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, és félretesszük a hűtőbe.
  2. Amikor felforr a zöldséges lé, takarékra vesszük a lángot, és a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük őket. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok. A babért eltávolítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Azt sem tudom már honnét származik ez a recept, mert annyi gasztromagazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség annyi mindent. Hirtelen jött az ötlet, és gyorsan nekilátok olyankor. Sajnos mire felkerül a kép, addigra  el is felejtem a receptet. Tudom, ez nem lehetne kifogás, de mégis megtörténik nagy ritkán. Ezért elnézést kérek, de hát már öregszem, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és az ízére visszaemlékezni, mivel a férjemnek nagyon ízlett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!