Kanos Morgen "végzete" a vadasban
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A vadashoz
-
700g kakas1023 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
195g pasztinák124 kcal
-
255g sárgarépa93 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
625g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
A behabaráshoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g víz0 kcal
-
19g majonéz103 kcal
-
13g mustár8 kcal
A tésztához
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A vadashoz
-
2800g kakas4094 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
4g fekete bors10 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
780g pasztinák497 kcal
-
1020g sárgarépa372 kcal
-
1080g fehérrépa689 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
A behabaráshoz
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g víz0 kcal
-
77g majonéz412 kcal
-
50g mustár30 kcal
A tésztához
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A vadashoz
-
26.6g kakas39 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g paradicsom0 kcal
-
0.9g tv-paprika0 kcal
-
7.4g pasztinák5 kcal
-
9.7g sárgarépa4 kcal
-
10.3g fehérrépa7 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
2.5g zeller1 kcal
-
23.7g víz0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
A behabaráshoz
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.7g majonéz4 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
A tésztához
-
7.1g makaróni0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3307.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 1269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1728.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2153 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 7921 micro
-
β-karotin 19538 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 646 micro
-
Lut-zea 1339 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 406.1 g
Zsír
-
Összesen 353.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13231.8 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 1606 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1173 mg
-
Foszfor 4922 mg
-
Nátrium 5077 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.3 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 125 mg
VÍZ
-
Összesen 6915.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8611 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 562 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 1359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 155 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1568 micro
-
Kolin: 1315 mg
-
Retinol - A vitamin: 781 micro
-
α-karotin 31683 micro
-
β-karotin 78151 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2583 micro
-
Lut-zea 5355 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 301 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
A vadashoz
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
4 db babérlevél
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 kk mustármag
-
2 tk fekete bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 l víz
-
12 ek cukor
A behabaráshoz
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 dl víz
-
7 ek majonéz
-
5 ek mustár
A tésztához
-
1 kávéskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A vadashoz
- A kakas nagyja részét, ezalatt a húsosabbakat értem, a felsőcombjait, az alsó combjait, a szárnytőket és a mellhúst kisebb darabokra vágjuk, és feltesszük főni a fűszerekkel és a zöldségekkel, amiket tisztítottunk és aprítottunk előtte. Befűszerezve legalább 3 és fél -4 órát főzzük szépen gyöngyöző vízben. Kóstoljuk a sóssága miatt, és hogy a hús puha-e?
- A vége felé készítjük el a habarást: liszt, kevés víz, jól elkeverjük, bele a mustár, majonéz, tejföl, és jó alaposan simára keverjük.
- Egy fazékban 12-14 ek cukrot karamellizálunk.
- Ha a hús megfőtt, kiszedjük egy tányérra.
- A nem kellő dolgokat, mint a hagyma héja, zöldségzöldek, paprika, paradicsom, babérlevél, szintén kiszedjük.
- A turmixba beleöntünk egy keveset a tejfölös keverékből, majd a zöldségeket szedjük rá és a levet is, majd turmixoljuk, és ezt a pépet öntjük a kész karamellizált cukorra. Addig folytatjuk, amíg van tejfeles keverék, zöldség és húslé.
- Ha kész, felforraljuk, persze keverni kell a karamell miatt, és ha felforrt, lekapcsoljuk, a húsokat visszatesszük.
- Közben a vizet feltesszük főni a makaróninak,( más fajta tésztának, vagy készítsünk : burgonyagombócot, zsemlegombócot, knédlit ), sóval, olajjal, és kifőzzük a tésztát.
- Tejföllel díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19936
- Feltöltés dátuma: 2010. július 31.
Ajánló
Makaróni mellett adható még fusilli, azaz orsó tészta, burgonyagombóc, zsemlegombóc, kinek mi az ízlése vagy a kedve. S ha jól esik, egy pohár bort is. Megjegyzés: Én nem főzöm bele a bort, mert édesebb variációban főzöm, anyósomtól tanultam. De főztem már pulykából is, sertésből is, anyum szereti marhából készíteni. Ő borsosabban és borral készíti, azt viszont mi nem szeretjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A kakast két éve vettük tavasszal. Gyönyörű volt, és a hangja is, ahogy reggelente ébresztett. Sajnos a tyúkok már nem díjazták ennyire, 9-ből már csak 5 van, mert annyira vérmes volt, hogy egész egyszerűen szétnyomta őket becses súlyánál fogva. Így jól jártunk, bár ő nem, de lett belőle ez a finom vadas, levágás napján bográcsoztunk is a maradék húsrészekből, sőt még volt más húsféle is, mert még a levágás napján este a saját hájában, zsírjában kisütöttem a bocsi, de tökeit és a máját. Isteni volt!! A neve abból a filmből van, aminek a címe: Az angol, aki dombra megy fel, de hegyről jön le. Abba volt egy vöröshajú, igencsak vérmes férfiú.. Jövőre az én berényi barátnőm, aki ellát minket apró jószággal, újra ad el előnevelten csirkéket, és veszünk tőle majd tavasszal, megéri, csodás ízű rántott húsokat ettünk, és a tojásai szinte már narancsos árnyalatúak. Úgyhogy pótoljuk a most lemenőben lévő generációt, az 5 tyúkom még tojik, így nincs gondom a tojással, de Kanos Morgent már nem bírtuk elviselni, seprűvel közlekedtünk a tojásokért. Hát, így került őkelme a vadasba.