r
Nosalty Logó

Kanos Morgen "végzete" a vadasban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Kanos Morgen "végzete" a vadasban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A vadashoz

A behabaráshoz

A tésztához

1820
Kalória
101.5g
Fehérje
159.8g
Szénhidrátok
88.3g
Zsír
1728.8g
Víz
357g
Koleszterin
31.2g
Rost
67.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A behabaráshoz

A tésztához

Összesen 1820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A behabaráshoz

A tésztához

Összesen 7277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A behabaráshoz

A tésztához

Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2153 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    7921 micro
  • β-karotin
    19538 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 1820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13231.8 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1173 mg
  • Foszfor
    4922 mg
  • Nátrium
    5077 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.3 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

Víz

  • Összesen
    6915.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8611 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    562 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    1359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    155 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1568 micro
  • Kolin:
    1315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    31683 micro
  • β-karotin
    78151 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2583 micro
  • Lut-zea
    5355 micro
Összesen 7277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

A vadashoz

  1. A kakas nagyja részét, ezalatt a húsosabbakat értem, a felsőcombjait, az alsó combjait, a szárnytőket és a mellhúst kisebb darabokra vágjuk, és feltesszük főni a fűszerekkel és a zöldségekkel, amiket tisztítottunk és aprítottunk előtte. Befűszerezve legalább 3 és fél -4 órát főzzük szépen gyöngyöző vízben. Kóstoljuk a sóssága miatt, és hogy a hús puha-e?
  2. A vége felé készítjük el a habarást: liszt, kevés víz, jól elkeverjük, bele a mustár, majonéz, tejföl, és jó alaposan simára keverjük.
  3. Egy fazékban 12-14 ek cukrot karamellizálunk.
  4. Ha a hús megfőtt, kiszedjük egy tányérra.
  5. A nem kellő dolgokat, mint a hagyma héja, zöldségzöldek, paprika, paradicsom, babérlevél, szintén kiszedjük.
  6. A turmixba beleöntünk egy keveset a tejfölös keverékből, majd a zöldségeket szedjük rá és a levet is, majd turmixoljuk, és ezt a pépet öntjük a kész karamellizált cukorra. Addig folytatjuk, amíg van tejfeles keverék, zöldség és húslé.
  7. Ha kész, felforraljuk, persze keverni kell a karamell miatt, és ha felforrt, lekapcsoljuk, a húsokat visszatesszük.
  8. Közben a vizet feltesszük főni a makaróninak,( más fajta tésztának, vagy készítsünk : burgonyagombócot, zsemlegombócot, knédlit ), sóval, olajjal, és kifőzzük a tésztát.
  9. Tejföllel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

A kakast két éve vettük tavasszal. Gyönyörű volt, és a hangja is, ahogy reggelente ébresztett. Sajnos a tyúkok már nem díjazták ennyire, 9-ből már csak 5 van, mert annyira vérmes volt, hogy egész egyszerűen szétnyomta őket becses súlyánál fogva. Így jól jártunk, bár ő nem, de lett belőle ez a finom vadas, levágás napján bográcsoztunk is a maradék húsrészekből, sőt még volt más húsféle is, mert még a levágás napján este a saját hájában, zsírjában kisütöttem a bocsi, de tökeit és a máját. Isteni volt!! A neve abból a filmből van, aminek a címe: Az angol, aki dombra megy fel, de hegyről jön le. Abba volt egy vöröshajú, igencsak vérmes férfiú.. Jövőre az én berényi barátnőm, aki ellát minket apró jószággal, újra ad el előnevelten csirkéket, és veszünk tőle majd tavasszal, megéri, csodás ízű rántott húsokat ettünk, és a tojásai szinte már narancsos árnyalatúak. Úgyhogy pótoljuk a most lemenőben lévő generációt, az 5 tyúkom még tojik, így nincs gondom a tojással, de Kanos Morgent már nem bírtuk elviselni, seprűvel közlekedtünk a tojásokért. Hát, így került őkelme a vadasba.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!