Kakas
Leírás
A házi tyúk hímje. Húsos piros tarajáról és jellegzetes hangjáról nem nehéz felismerni. A kakas húsa annál keményebb, rágósabb, minél öregebb a madár, ezért általában hosszan főzik pörköltnek vagy levesnek. A herélt kakast kappannak nevezik. Ennek húsa már jóval ízletesebb, mivel a herélés után lassabban növekszik, teste több zsírt raktároz el. Jellegzetes kakasból készült étel a here/töke pörkölt, ami zúzával vagy taréjjal is készülhet, ez azonban viszonylag ritkán tálalt fogás.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, mélyhűtőben.
100g Kakas
fehérjetartalom
18.6 g
zsírtartalom
75013.78 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
65.99 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
147 mg
Nátrium
70 mg
Magnézium
20 mg
Kalcium
11 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.35 g
Kolin
59.7 mg
Niacin - B3 vitamin
6.801 mg
C vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.6 g
Zsír
telített zsírsav
4.31 g
egyszeresen telített zsírsav
6.24 g
többszörösen telített zsírsav
3.23 g
koleszterin
75 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
0.9 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
147 mg
Nátrium
70 mg
Cink
1.31 mg
Réz
0.048 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
14.4 µg
szénhidrát
víz
65.99 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.06 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.12 mg
Niacin - B3 vitamin
6.801 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.91 mg
Folát
6 µg
Kolin
59.7 mg
Retinol
41 µg
E vitamin
0.3 mg
D vitamin
10 µg
K vitamin
1.5 µg
B12 vitamin
0.31 µg
A vitamin
41 µg
C vitamin
1.6 mg
B6 vitamin
0.35 g