Kakas melle rántva
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
250g kakas366 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A pácoláshoz
A panírozáshoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
Összesen
1315
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
1000g kakas1462 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A pácoláshoz
A panírozáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
Összesen
5253
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
38.1g kakas56 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
A pácoláshoz
A panírozáshoz
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.8g zsemlemorzsa15 kcal
Összesen
200
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1355 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 143.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
1315
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.8 g
Zsír
-
Összesen 393.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5420.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1565 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1547 mg
-
Nátrium 1857 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 572.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
5253
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
A pácoláshoz
A panírozáshoz
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A húshoz
- A tejet lefedhető tálba öntjük, beleaprítjuk a fokhagymát,
- A mellszeleteket beletesszük, legalább 1éjszakát állni hagyjuk.
- Másnap a szeleteket kivesszük, letöröljük (ha a tej bekocsonyásodott, kicsit leöblítjük a szeleteket).
- Sózzuk a szeleteket, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
- Közepesen forró zsiradékban készre sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 13461
- Feltöltés dátuma: 2011. május 03.
Ajánló
Vegyes salátával, krumplipürével csináltam. De bármilyen öntetes saláta tetején is elkukorékolgat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az elkészítési módot Beráné Marikától tanultam Kiskunmajsán. Még a kakast is tőle kaptam. Annyira finom, könnyű, egyáltalán nem rágós, nem száraz, hogy arra gondoltam, megosztom. Az sem baj, ha a tejben napokig áll a hús, tehát amíg tart belőle, akár frissen elkészíthető minden alkalommal. A kakaska többi részéből pedig akár leves, pöri és egyéb finomság készíthető.