r
Nosalty Logó

Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 19817 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1290.3 g

Zsír

  • Összesen
    1529.5 g
  • Telített zsírsav
    490 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    650 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    278 g
  • Koleszterin
    5575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19460.9 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    990 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1622 mg
  • Foszfor
    10622 mg
  • Nátrium
    4873 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    6413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3414 micro
  • B6 vitamin:
    28 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    795 mg
  • D vitamin:
    1190 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    473 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    4450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2788 micro
  • α-karotin
    749 micro
  • β-karotin
    6760 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    4629 micro
Összesen 19817 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított kakasokat feldaraboljuk nem túl apróra, hideg vízben áztatjuk addig, míg a bográcsba bele nem kerül.
  2. A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt, mikor felolvadt, 1 ek sót teszünk bele, és mehet bele az összevágott hagyma, üvegesre pároljuk.
  3. Ezután ráöntjük a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát. Jól összekeverjük, kb. 2 dl vizet öntünk rá, és egy kicsit meg dinszteljük .
  4. Most levesszük a bográcsot a tűzről, a közepére mehet rá az őrölt paprika, összekeverjük.
  5. Mehet rá a jól lecsurgatott kakas a máj és a here kivételével, ezt majd a legvégén kb. 15 percre tegyük bele.
  6. Na, ezt jól összekeverjük, és mikor már levet engedett (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, hogy a húst éppen ellepje. (A vizet lassan adagoljuk, hogy ne hűtse le a húst.)
  7. A sóval óvatosan, a vizet, ha kell pótoljuk, hogy azért elegendő szaftja maradjon, mire megfő.
  8. Köretnek túrós csuszát vagy nokedlit adjunk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 83413
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Én száraz akácfával tüzeltem a bogrács alá. Nagyon lassú tűzön főzzük, hogy éppen csak forrjon. A gyors forralásnál szétesik a hús, mielőtt készen van. Kb. 95%-os állapotban leveszem a tűzről, mire tálaljuk, megpuhul a forró szaftjában. Jó étvágyat kívánok! Erős zöld paprikát is főzhetünk bele, ha van rá igény. Ennek elég 20perc főzés és kivesszük a pörköltből. Ezt külön tányéron tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi túrós csuszával tálaltuk, amit Panni menyem készített, finom házi túróval és jó sok szalonnapörccel, amiért közelharc folyt, hogy mindenkinek jusson a második adagra is. Erre az adagra 30-an voltunk, és el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...