Kakaspörkölt túróssusza ágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
pörkölthöz
-
250g kakas366 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
75g víz0 kcal
-
1g finomliszt2 kcal
-
1 kcal
csuszához
-
75g csuszatészta278 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1008
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
pörkölthöz
-
1000g kakas1462 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
6 kcal
csuszához
-
300g csuszatészta1113 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4029
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
pörkölthöz
-
42.9g kakas63 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
4.3g paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
0.1g finomliszt0 kcal
-
1.2g hegyes erős paprika0 kcal
csuszához
-
12.9g csuszatészta48 kcal
-
8.6g tehéntúró13 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
4.3g füstölt szalonna28 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
173
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.9 g
-
Cink 134 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 314.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
1008
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.5 g
Zsír
-
Összesen 234.3 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4895.5 g
-
Cink 535 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 417 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2186 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 54 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 805 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
4029
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
pörkölthöz
-
1 kg kakas
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
csuszához
-
30 dkg csuszatészta
-
20 dkg tehéntúró
-
1 dl tejföl
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
pörkölthöz
- A kakast feldaraboljuk, és a nemes részeit félretesszük pörköltnek. A hagymát és a paprikát felaprítjuk.
- A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikát. Összesütjük. Ezután következik a kakashús, amit kevergetve fehéredésig sütünk.
- A húst meghintjük sóval és fűszerpaprikával. Megkeverjük, majd felöntjük forró vízzel, és készre főzzük a pörköltet. Ha szeretjük, tegyünk bele erős paprikát vagy egy parányi erős pistát.
- Amikor készre főtt a pörkölt, egy mokkáskanálnyi lisztet keverjünk el egy kevéske vízzel, öntsük bele a pörköltbe. Ezzel tesszük sűrűbbé a zaftot.
csuszához
- A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ki pörcnek. A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, majd szűrjük le.
- A leszűrt tésztára tegyük rá a szalonnazsírt a pörccel, kevéske olajat, sót, túrót és tejfölt. Jól keverjük össze.
- A túrós csuszát borítsuk egy kis méretű tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Egyengessük el a tetejét. Tegyük rá a kakashúst, és öntsük rá a zaftot.
- Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig süssük át. Ezután langyosra hűlve tegyük asztalra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11862
- Feltöltés dátuma: 2015. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Kedves kolléganőm meglepett egy zsenge húsú kakaskával. Javasolta, hogy túrós csuszával készítsem el. Megvalósítottam az ötletet, ami nagy sikert aratott a családban.