r
Nosalty Logó

Kakaspörkölt túróssusza ágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Kakaspörkölt túróssusza ágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pörkölthöz

csuszához

1008
Kalória
52.4g
Fehérje
64.1g
Szénhidrátok
58.6g
Zsír
314.7g
Víz
164.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
6.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 1008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 4029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.5 g
  • Cink
    535 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    417 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    54 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 4029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

pörkölthöz

  1. A kakast feldaraboljuk, és a nemes részeit félretesszük pörköltnek. A hagymát és a paprikát felaprítjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikát. Összesütjük. Ezután következik a kakashús, amit kevergetve fehéredésig sütünk.
  3. A húst meghintjük sóval és fűszerpaprikával. Megkeverjük, majd felöntjük forró vízzel, és készre főzzük a pörköltet. Ha szeretjük, tegyünk bele erős paprikát vagy egy parányi erős pistát.
  4. Amikor készre főtt a pörkölt, egy mokkáskanálnyi lisztet keverjünk el egy kevéske vízzel, öntsük bele a pörköltbe. Ezzel tesszük sűrűbbé a zaftot.

csuszához

  1. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ki pörcnek. A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, majd szűrjük le.
  2. A leszűrt tésztára tegyük rá a szalonnazsírt a pörccel, kevéske olajat, sót, túrót és tejfölt. Jól keverjük össze.
  3. A túrós csuszát borítsuk egy kis méretű tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Egyengessük el a tetejét. Tegyük rá a kakashúst, és öntsük rá a zaftot.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig süssük át. Ezután langyosra hűlve tegyük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Kedves kolléganőm meglepett egy zsenge húsú kakaskával. Javasolta, hogy túrós csuszával készítsem el. Megvalósítottam az ötletet, ami nagy sikert aratott a családban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!