r
Nosalty Logó

Szüreti kakaspaprikás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szüreti kakaspaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kakaspaprikáshoz

A szőlőfejes tésztához

Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kakaspaprikáshoz

A szőlőfejes tésztához

Összesen 7950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kakaspaprikáshoz

A szőlőfejes tésztához

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1280 micro
  • β-karotin
    3791 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    480.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11181.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    4851 mg
  • Nátrium
    3638 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    7223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3975 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    595 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    941 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    164 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    1767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    10242 micro
  • β-karotin
    30328 micro
  • β-crypt
    757 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    6677 micro
Összesen 7950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    45 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A kakaspaprikáshoz

A szőlőfejes tésztához

Elkészítés

A kakaspaprikáshoz

  1. A finomra vágott hagymát nagy edényben a zsíron üvegesre sütjük. Megszórjuk őrölt pirospaprikával és hozzáadjuk a tisztított, darabokra vágott kakashúst.
  2. Keverünk rajta néhányat, felöntjük kevés vízzel, majd 5-10 percig pároljuk. Ezután annyi vizet adunk hozzá, amennyi levest szeretnénk készíteni, kb. 2,5-3,5 liternyit.
  3. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, a csokorba kötött petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a zöldpaprikával és a csípős paprikákkal.
  4. Forrás után, fedő alatt lassú tűzön főzzük kb. 80 percig, ekkor hozzáadjuk a megtisztított és hosszában félbevágott sárgarépát, zöldséggyökeret.
  5. További 60 perc főzést követően a levesbe tesszük a tisztított, hosszában négy felé vágott krumplikat.
  6. A kakaspaprikás akkor készül el, amikor a hús elválik a csonttól és a krumpli is megfőtt. Az utolsó 15 percben a leveshez adjuk a szőlőfejes tésztát is, és addig főzzük, amíg fel nem jön a leves tetejére. Tálalás előtt kivesszük a levesből a petrezselyemzöldet, a főtt paprikát és paradicsomot.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 46011
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 11.

Ajánló

Forrón, tejföllel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szüret az ősz legfontosabb társadalmi eseménye, a jókedv és a vidámság napja. Megélénkül a szőlőhegy, közösségi esemény lévén összejönnek a rokonok, a család, a barátok, a szomszédok. Az egész napos munka alatt gyakori a tréfálkozás, hangoskodás, éneklés. A szüret befejeztével a szorgoskodókat terített asztalon várja a szüreti lakoma. Baranyában ma is baromfiból készült szüreti paprikást főznek, hosszú lével, burgonyával. Esetenként zöldséggyökeret és sárgarépát is adnak hozzá. A gazdag leves után kelt kalács, kelt rétes vagy pogácsa kerül az asztalra. A házigazdák ügyelnek arra, hogy senki se maradjon éhes a szüretelők közül. A háziasszonyok szüretre kakasokat, tyúkokat, csirkéket vagdostak, ebből készült a szüreti paprikás. Nagymamám jellemzően kakasból készítette, négyfelé vágott krumpli, csipetke és néha zöldséggyökér, sárgarépa is került a levesbe. Hatalmas zománcozott lábosban tette a szüretelők elé, akik bádogtányérokból kanalazták ki a levest. A szüreti kakaspaprikás ezúttal szőlőfejes tésztával készült. A recept a Pécsi Borozó őszi számában is olvasható.

Hozzávalók

A kakaspaprikáshoz

A szőlőfejes tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...