Coq au vin, ahogy janettaylor készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pác
-
94g száraz vörösbor77 kcal
-
313g kakas457 kcal
-
15g sárgarépa5 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Sütés
-
38g vaj269 kcal
-
31g bacon123 kcal
-
38g brandy87 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
169g lilahagyma61 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g szőlőmagolaj11 kcal
-
4 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
Már a sütőben
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
Összesen
1172
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pác
-
750g száraz vörösbor615 kcal
-
2500g kakas3655 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g szárított gomba47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Sütés
-
300g vaj2151 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
300g brandy693 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
1350g lilahagyma491 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
33 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Már a sütőben
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
Összesen
9378
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pác
-
10.3g száraz vörösbor8 kcal
-
34.4g kakas50 kcal
-
1.6g sárgarépa1 kcal
-
2.2g zeller1 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g szárított gomba1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Sütés
-
4.1g vaj30 kcal
-
3.4g bacon14 kcal
-
4.1g brandy10 kcal
-
6.9g gomba1 kcal
-
18.6g lilahagyma7 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szőlőmagolaj1 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Már a sütőben
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
6.9g csirke alaplé0 kcal
-
0.1g barna cukor0 kcal
Összesen
128
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 76 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 534.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 466 micro
-
β-karotin 1472 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
1172
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 399.6 g
Zsír
-
Összesen 608.1 g
-
Telített zsírsav 259 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11399.3 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 929 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 713 mg
-
Foszfor 4257 mg
-
Nátrium 5050 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.5 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 4277.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3893 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 622 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 152 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 1454 mg
-
Retinol - A vitamin: 2738 micro
-
α-karotin 3725 micro
-
β-karotin 11779 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 11507 micro
-
Lut-zea 3294 micro
Összesen
9378
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 158 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Pác
-
7.5 dl száraz vörösbor
-
2.5 kg kakas (Nálam a filézett melle, combok és a szárnyak kerültek bele. A kakas úgy 4 kg volt, a többi részét félretettem leveshez.)
-
3 kis db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
3 db babérlevél
Sütés
-
30 dkg vaj
-
25 dkg bacon
-
3 dl brandy
-
15 db lilahagyma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 ek szőlőmagolaj
-
2.5 ek sűrített paradicsom
-
3 ek finomliszt
Már a sütőben
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.3 csokor majoranna
-
2 szál rozmaring
-
0.5 csokor petrezselyem
-
5 dl csirke alaplé
-
1.5 teáskanál barna cukor
Elkészítés
Pác
- Reszeljük vagy aprítsuk el a zöldségeket, sózzuk és ízesítsük meg a borsolajjal, babérlevéllel és a bazsalikommal. Adjuk hozzá az egész üveg bort, majd a húsdarabokat is.
- Tegyük a hűtőbe minimum 12 órára.
Sütés
- Pirítsuk meg a felkockázott húsos szalonnánkat. Szedjük ki egy szűrő segítségével a bacondarabokat, tegyük a vajadagunk felét a serpenyőbe, és pirítsuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a megdörzsölt apró gombafejeket, és 5 percnél ne barnítsuk tovább. Ne eresszen levet! Szedjük ki, majd ugyanígy járjunk el a kicsi hagymafejekkel is. Tegyük mindkettőt félre, és vegyük ki a húsdarabokat a pácunkból. Forgassuk be lisztbe.
- Jöhet a második vajadagunk, és a plusz brandy hozzáadása a felhevült vajhoz. Ebben flambírozzuk meg a kakasrészeket hirtelen, majd belehelyezhetjük a tűzálló edényünkbe (cocotte-ot használtam).
- Kevés felhevült zsiradékon összedolgozzuk a paradicsompürét és a lisztünket.
Már a sütőben
- Ezután folytatjuk a cocotte-ba pakolást. Ráöntjük a szárnyasunk darabjaira a boros pácot, az alaplevet, hozzáadagoljuk a szalonnadarabkákat, a letépkedett friss fűszernövényekkel egyetemben. Jöhet még a paradicsompüré-massza és a barna cukor is, ami kihozza az ízvilágát.
- 2 órára 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük lefedve. Utána kicsit forgatunk a darabokon, és további 3/4 óráig pároljuk. Az utolsó negyed órában kerülhet bele a gomba és kicsi fejű hagyma adag, plusz a zúzott fokhagyma. Az első kettő így őrzi meg a ress-ségét.
- Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel, és köretként krumplival kínáljuk. Szerintem leginkább ez illik hozzá, bármilyen formában. Nálunk most köménymagos újkrumpli volt porondon.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 200 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 1710
- Feltöltés dátuma: 2019. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Családi ebéd, immáron a kertben, a kisház előtti teraszon...amihez oly sok minden dukált, és nagy segítség volt a vágyott, piros zománcos cocotte. Nem mondom, hogy könnyű ebéd volt, hisz előtte galambleves, utána epres-rebarbarás tiramisu került a bendőnkbe. Viszont a lefolytása ismételten egy francia klasszikussal, cointreau likőrrel passzolt. Napsütötte vasárnap, mi kellhet még?