r
Nosalty Logó

Vörösboros kakaspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Vörösboros kakaspörkölt
adag
Főzés
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakast feldaraboljuk. A zsírját kisütjük, és azon dinszteljük meg a 2 db kockára vágott hagymát.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikát belekeverjük, pici vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Beletesszük a feldarabolt kakast, és kb 1 óráig fözzük (A főzési idő attól függ, hogy mennyire öreg a kakasunk!) Ha kell, pici vizet öntünk néha alá.
  4. Amikor puha a hús, rávágjuk a paradicsomot, a paprikát, a megmaradt hagymát karikára vágva, felöntjük a borral, és még kb. 10-15 percig főzzük fedő nélkül, hogy a végén csak sűrű szaft maradjon rajta, de víz ne!
  5. Amig fől elkészíthetjük a köretet (nokedli, tészta stb...)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 41400
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Nokedlit készítettem mellé, mert azzal szeretjük. De főtt krumplival is finom. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén nagyon sok kakasunk volt, ezért azokat vágtuk, hogy a tyúkok megmaradjanak süteményalapanyag-gyárnak :). Nagyon szeretjük pörköltnek egy kis vörösborral megbolondítva, és természetessen lecsósan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...