r
Nosalty Logó

Kakaspecsenye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Kakaspecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    4980 micro
  • β-karotin
    12723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 3817 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1204 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zománcos kacsasütőtálat használtam.
  2. A kakas két combját kettévágjuk, a mellét feldaraboljuk, majd ahúsdarabokat a két szárnyával együtt sózzuk, borsózzuk, majd lisztben megforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsdarabokat elősütjük benne.
  4. A sült hús darabokat átrakjuk a pecsenyetálba, köré rakjuk a répát és a vöröshagymát.
  5. A maradék pecsenyeszafthoz vajat adunk, felolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kicsit átpirítjuk, felöntjük a borral, borecettel, kiforraljuk, és a húsra öntjük, kakukkfűvel megszórjuk, és utána fűszerezzük.
  6. Lefedve előmelegített sütőben puhára pároljuk. Az időtartam attól függ, hogy a kakas milyen öreg volt. Köret: apró burgonyalángos vagy burgonyafánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18838
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaspecsenye
Katharosz 499 recept

Különleges ünnepi étel, nagyon finom ízek és zamatok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...