adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g kakas292 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
33g tészta124 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
449
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1200g kakas1754 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
200g tészta742 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2691
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31g kakas45 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
2.3g fehérrépa1 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
5.2g tészta19 kcal
-
51.7g víz0 kcal
Összesen
69
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 485.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1966 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
449
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.7 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3692.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2914.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1524 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
2691
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.5 közepes db zeller
-
20 dkg tészta
-
2 l víz
Elkészítés
- A főzésre előkészített, megtisztított kakast feldaraboljuk.
- A húst egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy az kb.kétszeres magasságban legyen a hús felett.
- Feltesszük forrni (de figyeljük nehogy zubogva felforrjon!), majd ha felforrt, azonnal levesszük a lángot alatta, ekkorra össze is állt a tetején egy habréteg, amit leszedünk. Innentőlszinte csak a legkisebb lángon szabad főzni. A hab leszedést ismételgetjük még párszor.
- Ha már szép habmentes, besózzuk, borsozzuk, beletesszük a megvágott vöröshagymát, és rászórjuk a szerecsendiót.
- Lefedjük, beállítjuk alatta a lángot, hőfokot, és csak gyöngyözve főzzük. Ez kb. 3 óra, amitermészetesen a hús milyenségétől függően több idő is lehet.
- Közben megtisztítjuk a leveszöldségeket, és ha már puhára főtt a hús, hozzátesszük a zöldségeket is. Kb. 10 perc alatt azokat is megfőzzük.
- Mindezek alatt levestésztát főzünk ki.
- A kész levesből kivesszük a húsokat, zöldségeket, a levét átszűrjük.
- Tálaláskor a húsdarabokkal,tésztával, zöldséggel megrakott tányérokba merjük a levest.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 161
- Össznézettség: 36294
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egy boldog életút szomorú végét láthatjuk itt :-((( Drága unokanővéreméknek köszönhetően egy csodálatos ízű, igazi futkározós, tyúkudvaros kakasból főzhettem levest. Azok a szálkásított combizmok...! :-) Gyönyörű egy Békési jószág volt! Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon finom is lett. Lehet, hogy sokaknak nemtetsző, hogy csak a végén teszem bele a zöldségeket. Tudom az a hagyományos, hogy lehabozás után kerülnek bele, és együtt főnek órákig. de akkor már olyan szétfőttek lesznek, amit mi nem kedvelünk. Így viszont van egy finom tyúk-, marha-, stb. erőlevesünk, amibe belefőzzük a zöldségeket, amik szinte még ropogósak, frissek, szerintünk élvezetesebb ízűek.