r
Nosalty Logó

Kakasleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Kakasleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1966 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 2691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főzésre előkészített, megtisztított kakast feldaraboljuk.
  2. A húst egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy az kb.kétszeres magasságban legyen a hús felett.
  3. Feltesszük forrni (de figyeljük nehogy zubogva felforrjon!), majd ha felforrt, azonnal levesszük a lángot alatta, ekkorra össze is állt a tetején egy habréteg, amit leszedünk. Innentőlszinte csak a legkisebb lángon szabad főzni. A hab leszedést ismételgetjük még párszor.
  4. Ha már szép habmentes, besózzuk, borsozzuk, beletesszük a megvágott vöröshagymát, és rászórjuk a szerecsendiót.
  5. Lefedjük, beállítjuk alatta a lángot, hőfokot, és csak gyöngyözve főzzük. Ez kb. 3 óra, amitermészetesen a hús milyenségétől függően több idő is lehet.
  6. Közben megtisztítjuk a leveszöldségeket, és ha már puhára főtt a hús, hozzátesszük a zöldségeket is. Kb. 10 perc alatt azokat is megfőzzük.
  7. Mindezek alatt levestésztát főzünk ki.
  8. A kész levesből kivesszük a húsokat, zöldségeket, a levét átszűrjük.
  9. Tálaláskor a húsdarabokkal,tésztával, zöldséggel megrakott tányérokba merjük a levest.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 36294
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakasleves
Vicikó 251 recept

Egy boldog életút szomorú végét láthatjuk itt :-((( Drága unokanővéreméknek köszönhetően egy csodálatos ízű, igazi futkározós, tyúkudvaros kakasból főzhettem levest. Azok a szálkásított combizmok...! :-) Gyönyörű egy Békési jószág volt! Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon finom is lett. Lehet, hogy sokaknak nemtetsző, hogy csak a végén teszem bele a zöldségeket. Tudom az a hagyományos, hogy lehabozás után kerülnek bele, és együtt főnek órákig. de akkor már olyan szétfőttek lesznek, amit mi nem kedvelünk. Így viszont van egy finom tyúk-, marha-, stb. erőlevesünk, amibe belefőzzük a zöldségeket, amik szinte még ropogósak, frissek, szerintünk élvezetesebb ízűek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...