r
Nosalty Logó

Zöldséges lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rebcy
Zöldséges lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    6868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12374 micro
  • Lut-zea
    4586 micro
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10302 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    3514 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2709 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    688 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1466 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    41210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74243 micro
  • Lut-zea
    27515 micro
Összesen 3961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1805 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit kb 0,5 cm-s karikákra vágjuk fel. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral bespriccelünk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, majd ráhelyezzük a karikákat. A tetejét szintén bespricceljük és fűszerezzük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a zöldségeket a tepsiben, míg meg nem pirulnak kicsit.
  2. Míg a zöldségek sülnek a sütőben, addig a vöröshagymát felkockázzuk, a répát lereszeljük, és egy edényben némi olívaolajon elkezdjük megpirítani. Mikor kis színt kaptak, hozzáadjuk az egész paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet. Miközben elkezd forrni a lé, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és hozzáadunk két gerezd zúzott/összenyomott fokhagymát, az egész paradicsomokat kissé összenyomkodjuk. Ha a répa megpuhult, elkészült a paradicsomszósz.
  3. A speónótleveleket kis olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a másik két gerezd zúzott fokhagymát. Elkészítjük az olajból, a lisztből és a tejből a besamel mártást, amihez adunk ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Ha elkészült mártás, hozzákeverjük a párolt spenótleveleket.
  4. A lasagne összeállításával folytatjuk. A lasagne tál alját kikenjük kicsit olajjal, majd az első réteg lapot elhelyezzük rá, melyre rátesszük a paradicsomszósz 1/3-át. A szószra helyezzük a cukkini- és padlizsánkarikák szintén 1/3-át, majd rácsorgatjuk a spenótos besamel 1/4-ét. Ezt még két alkalommal megismételjük. A harmadik rétegre ráhelyezzük az utolsó réteg lasagne tésztalapokat, melyet a fennmaradó besamel mártással megkenünk. Erre rászórjuk vékonyan a reszelt edámi sajtot, melyre ráhelyezzük az előzőleg lecsöpögtetett, felkarikázott mozzarellát. Sütőben kb. 180 fokon 35-40 perc alatt - míg a sajt meg nem pirul - készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 179
  • Össznézettség: 25394
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerestem zöldséges lasagne receptet, de egyik sem tetszett igazán. Mindegyik receptből, ami tetszett, átvettem, és készítettem el a saját verziómat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...