r
Nosalty Logó

Hidegtál Húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Hidegtál Húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 4400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    4383 micro
  • β-karotin
    11460 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    4134 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11251.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    2466 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    4805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13484 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    1009 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1971 micro
  • Kolin:
    1694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7789 micro
  • α-karotin
    21916 micro
  • β-karotin
    57302 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    20670 micro
  • Lut-zea
    7195 micro
Összesen 4400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Elkészítés

A sajttekercshez

  1. A madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal.
  2. Másnap a sonkatekercset a csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a besamelt), a sajttekercset a márványsajtos töltelékkel megtöljük, a tojásokat félbevágjuk, a sárgákból elkészítjük a tojástölteléket, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásfehérjéket.
  3. A sonka és a sajttekercseket kétszer egymás után lefényezzük.
  4. A kenyérből kifaragunk egy csülök formát. A három közül valamelyik krémmel bekenjük és a + 4 szelet sonkával szépen beborítjuk, lefényezzük.
  5. A " csülök " lapított részénél legyező formában elrendezünk 7 db sonkatekercset.
  6. A többi előkészített alapanyagot tetszőlegesen a tálcára rendezzük. A madarat is elhelyezzük a tálcán.
  7. A "csülök részt " én salátával és paradicsom rózsával takartam, a végéhez lapka sajtból készült rózsákat helyeztem.
  8. A többi díszítés kellékeivel tetszőlegesen megdíszítjük a tálcán lévő tekercseket és a tojásokat.
  9. A végén a madarat és a díszeket még egyszer átfényezzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 511
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 92379
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Ajánló

Tavaly Húsvétra parasztsonkaszeletekkel, töltött tojással és a házi sonka csülök részével készítettem el. Igazi húsvéti hangulata volt. A tálca mérete: 43x33 cm

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegtál Húsvétra
Olaszné Anci 191 recept

A madárfargást is beleértve én ezt a tálat három és fél órán keresztül készítgettem, szépítgettem. A madár ötletét az internetről " szedtem ". Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik! Akkora tudásvágy van bennem a faragást illetően, ehhez már csak a saját képességemet tudom hozzátenni. Így aztán egyedivé sikerül az a bizonyos faragvány! Ez a hidegtál is húsvéti ötletként született, fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...