Hidegtál Húsvétra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sajttekercshez
-
20g trappista sajt70 kcal
-
40g vajkrém153 kcal
-
20g tömlős krémsajt36 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
2g majonéz12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A sonkatekercshez
-
40g pulykamellsonka44 kcal
-
40g csirkemáj48 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g majonéz24 kcal
A töltött tojáshoz
-
72g főtt tojás112 kcal
-
4g majonéz24 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A madárhoz
-
136g sárgarépa50 kcal
-
12g retek2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A " csülök" alaphoz és a díszítéshez
-
50g kenyér137 kcal
-
20g lapkasajt71 kcal
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
7 kcal
-
8g salátalevél1 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
Az aszpikhoz
-
20g szárnyas alaplé1 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sajttekercshez
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g vajkrém764 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A sonkatekercshez
-
200g pulykamellsonka220 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g majonéz118 kcal
A töltött tojáshoz
-
360g főtt tojás558 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A madárhoz
-
680g sárgarépa248 kcal
-
60g retek9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A " csülök" alaphoz és a díszítéshez
-
250g kenyér685 kcal
-
100g lapkasajt357 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
42g salátalevél5 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
Az aszpikhoz
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Összesen
4400
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sajttekercshez
-
2.6g trappista sajt9 kcal
-
5.1g vajkrém20 kcal
-
2.6g tömlős krémsajt5 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
0.3g majonéz2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A sonkatekercshez
-
5.1g pulykamellsonka6 kcal
-
5.1g csirkemáj6 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g majonéz3 kcal
A töltött tojáshoz
-
9.3g főtt tojás14 kcal
-
0.6g majonéz3 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A madárhoz
-
17.5g sárgarépa6 kcal
-
1.5g retek0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A " csülök" alaphoz és a díszítéshez
-
6.4g kenyér18 kcal
-
2.6g lapkasajt9 kcal
-
10.3g kígyóuborka1 kcal
-
0.8g fekete olajbogyó1 kcal
-
1.1g salátalevél0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
20.6g paradicsom4 kcal
Az aszpikhoz
-
2.6g szárnyas alaplé0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
112
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2250.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 506.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 1558 micro
-
α-karotin 4383 micro
-
β-karotin 11460 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 4134 micro
-
Lut-zea 1439 micro
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 223.8 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11251.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 2466 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 3080 mg
-
Nátrium 4805 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.2 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2533.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13484 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 1009 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1971 micro
-
Kolin: 1694 mg
-
Retinol - A vitamin: 7789 micro
-
α-karotin 21916 micro
-
β-karotin 57302 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 20670 micro
-
Lut-zea 7195 micro
Összesen
4400
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 564 micro
-
β-karotin 1475 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 532 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A sajttekercshez
-
20 dkg vajkrém
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
2 ek tejföl
-
1 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A sonkatekercshez
A töltött tojáshoz
-
1 ek mustár
-
3 ek tejföl
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A madárhoz
A " csülök" alaphoz és a díszítéshez
-
0.3 kg kenyér
-
10 dkg lapkasajt
-
1 közepes db kígyóuborka
-
10 db fekete olajbogyó
-
1 csokor petrezselyem
-
8 közepes db paradicsom
Az aszpikhoz
-
1 dl szárnyas alaplé
-
1 teáskanál zselatin
Elkészítés
A sajttekercshez
- A madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal.
- Másnap a sonkatekercset a csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a besamelt), a sajttekercset a márványsajtos töltelékkel megtöljük, a tojásokat félbevágjuk, a sárgákból elkészítjük a tojástölteléket, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásfehérjéket.
- A sonka és a sajttekercseket kétszer egymás után lefényezzük.
- A kenyérből kifaragunk egy csülök formát. A három közül valamelyik krémmel bekenjük és a + 4 szelet sonkával szépen beborítjuk, lefényezzük.
- A " csülök " lapított részénél legyező formában elrendezünk 7 db sonkatekercset.
- A többi előkészített alapanyagot tetszőlegesen a tálcára rendezzük. A madarat is elhelyezzük a tálcán.
- A "csülök részt " én salátával és paradicsom rózsával takartam, a végéhez lapka sajtból készült rózsákat helyeztem.
- A többi díszítés kellékeivel tetszőlegesen megdíszítjük a tálcán lévő tekercseket és a tojásokat.
- A végén a madarat és a díszeket még egyszer átfényezzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 511
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 92395
- Feltöltés dátuma: 2012. február 29.
Ajánló
Tavaly Húsvétra parasztsonkaszeletekkel, töltött tojással és a házi sonka csülök részével készítettem el. Igazi húsvéti hangulata volt. A tálca mérete: 43x33 cm
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
Olaszné Anci
191 recept
A madárfargást is beleértve én ezt a tálat három és fél órán keresztül készítgettem, szépítgettem. A madár ötletét az internetről " szedtem ". Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik! Akkora tudásvágy van bennem a faragást illetően, ehhez már csak a saját képességemet tudom hozzátenni. Így aztán egyedivé sikerül az a bizonyos faragvány! Ez a hidegtál is húsvéti ötletként született, fogadjátok szeretettel!