r
Nosalty Logó

Hideg csirketál gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Hideg csirketál gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    768 micro
  • β-karotin
    2106 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    682.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    292 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3088 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    220 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    7678 micro
  • β-karotin
    21056 micro
  • β-crypt
    1160 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9136 micro
Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet a bőrével lefelé fordítjuk, óvatosan kifejtjük belőle a csontot ott, ahol lapjában kettéválik a mell és leszedjük róla. Megnyesegetjük, ahol kell.
  2. Kicsit klopfolóval megütögetjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Picit meghintjük zselatinnal.
  3. Az apróra vágott vagy darált csirkemellhez adjuk a többi töltelékhez való anyagot. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A mellhús helyére igazítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a két oldalát és a bőrös végét. Megkötözzük, nem túl szorosan, mint a szalámit. Befűszerezzük a bőrös oldalát is a két alsó combbal együtt.
  5. Tepsibe rakjuk, mellészeljük a fokhagymát vagy hagymát, előbb fólia alatt, majd anélkül szép pirosra sütjük.
  6. Amíg sül, a hozzávalókat előkészítjük a francia salátához, a kész majonézzel összekeverjük. Fontos, hogy rögtön a hűtőbe rakjuk!
  7. Ha megsült a csirke, kihűtjük. Leszedjük róla a zsineget, kb.fél centis szeletekre vágjuk. Szétterítjük, a combokat is mellé rakjuk. A zselatint kevés vízzel, pici húsleveskockával meglangyosítjuk, és kétszer egymás után lefényezzük a húst. Veszünk egy tálat vagy tálcát, közepére halmozunk a francia salátából, emelkedő formát kialakítva. Az alacsony résznél kezdve, egymást félig takarva sorakoztatjuk a szeleteket, hogy mindig nagyobb legyen. Egy nagyobb szelettel a végét egyenesen lezárjuk. Veszünk egy- egy papírcsíkot, bevagdossuk, a combok csontos végére tekerjük, majd a hússal takart saláta halom alacsonyabb két oldalához igazítjuk.
  8. A mandarint meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. Sorba rakjuk az oldalánál, hogy a franciasaláta alapot eltakarja. Az egészet egyben lefényezzük. A tálcát vagy tálat tetszés szerint díszíthetjük.
  9. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  10. A maradék franciasalátát mellé kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 37749
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 17.

Ajánló

Lehet májas tölteléket is készíteni, de bármilyen zöldségeset is. A tojáson kívül egy csipetnyi zselatint kell szórni a töltelékbe, hogy szebben összeálljon. Nagyon finom, mindenkinek ízlése szerinti fehérbort ajánlok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg csirketál gyümölccsel
Olaszné Anci 191 recept

Ez a recept szerintem bármelyik svédasztalon megállja a helyét. Lehet akármilyen kedves vendég, ha nem veti meg a hidegkonyhás készítményeket, ezt szeretni fogja. Nekem a kisfiam volt az a számomra nagyon kedves vendég, akit névnapja alkalmából vendégeltem meg, kedves családjával együtt. Ő nagyon örült, hogy ebben a nagy melegben hideget készítettem. Feltálaltam mellé a maradék franciasalátát, és egy hatalmas gyümölcstállal is megleptem őket.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...