Hideg csirketál gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
66 kcal
-
25g csirke alsócomb27 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A töltelékhez
-
8g sárgarépa3 kcal
-
2 kcal
-
6g főtt tojás9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g zsemle7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
20g csirkemellfilé24 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
A francia salátához
-
60g alma28 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
30g burgonya17 kcal
-
29g zöldborsó23 kcal
A majonézhez
-
4g tojássárgája13 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g porcukor1 kcal
A díszítéshez
Összesen
781
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A töltelékhez
-
80g sárgarépa29 kcal
-
25 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
A francia salátához
-
600g alma281 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
285g zöldborsó231 kcal
A majonézhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
A díszítéshez
Összesen
7815
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
11.3g csirkemell (csontos)16 kcal
-
6.3g csirke alsócomb7 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
A töltelékhez
-
2g sárgarépa1 kcal
-
1 kcal
-
1.5g főtt tojás2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.7g zsemle2 kcal
-
0.5g tojássárgája2 kcal
-
6 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
A francia salátához
A majonézhez
-
1g tojássárgája3 kcal
-
12.8g napraforgó olaj113 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
A díszítéshez
Összesen
194
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 219.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 768 micro
-
β-karotin 2106 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
781
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 192.7 g
Zsír
-
Összesen 682.4 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 292 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 208 g
-
Koleszterin 1640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5360.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 2486 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.9 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2191.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3088 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 220 mg
-
C vitamin: 377 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 1361 mg
-
Retinol - A vitamin: 962 micro
-
α-karotin 7678 micro
-
β-karotin 21056 micro
-
β-crypt 1160 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 9136 micro
Összesen
7815
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 192 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 db csirke alsócomb
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A töltelékhez
-
1 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 db főtt tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
0.5 db zsemle
-
1 db tojássárgája
-
20 dkg csirkemellfilé
-
szegfűbors ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A francia salátához
-
3 db alma
-
20 dkg csemegeuborka
-
2 db sárgarépa
-
3 db burgonya
-
285 g zöldborsó
A majonézhez
-
2 db tojássárgája
-
6 dl napraforgó olaj
-
2 ek mustár
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A díszítéshez
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemellet a bőrével lefelé fordítjuk, óvatosan kifejtjük belőle a csontot ott, ahol lapjában kettéválik a mell és leszedjük róla. Megnyesegetjük, ahol kell.
- Kicsit klopfolóval megütögetjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Picit meghintjük zselatinnal.
- Az apróra vágott vagy darált csirkemellhez adjuk a többi töltelékhez való anyagot. Ízlés szerint fűszerezzük.
- A mellhús helyére igazítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a két oldalát és a bőrös végét. Megkötözzük, nem túl szorosan, mint a szalámit. Befűszerezzük a bőrös oldalát is a két alsó combbal együtt.
- Tepsibe rakjuk, mellészeljük a fokhagymát vagy hagymát, előbb fólia alatt, majd anélkül szép pirosra sütjük.
- Amíg sül, a hozzávalókat előkészítjük a francia salátához, a kész majonézzel összekeverjük. Fontos, hogy rögtön a hűtőbe rakjuk!
- Ha megsült a csirke, kihűtjük. Leszedjük róla a zsineget, kb.fél centis szeletekre vágjuk. Szétterítjük, a combokat is mellé rakjuk. A zselatint kevés vízzel, pici húsleveskockával meglangyosítjuk, és kétszer egymás után lefényezzük a húst. Veszünk egy tálat vagy tálcát, közepére halmozunk a francia salátából, emelkedő formát kialakítva. Az alacsony résznél kezdve, egymást félig takarva sorakoztatjuk a szeleteket, hogy mindig nagyobb legyen. Egy nagyobb szelettel a végét egyenesen lezárjuk. Veszünk egy- egy papírcsíkot, bevagdossuk, a combok csontos végére tekerjük, majd a hússal takart saláta halom alacsonyabb két oldalához igazítjuk.
- A mandarint meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. Sorba rakjuk az oldalánál, hogy a franciasaláta alapot eltakarja. Az egészet egyben lefényezzük. A tálcát vagy tálat tetszés szerint díszíthetjük.
- Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
- A maradék franciasalátát mellé kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 37749
- Feltöltés dátuma: 2011. július 17.
Ajánló
Lehet májas tölteléket is készíteni, de bármilyen zöldségeset is. A tojáson kívül egy csipetnyi zselatint kell szórni a töltelékbe, hogy szebben összeálljon. Nagyon finom, mindenkinek ízlése szerinti fehérbort ajánlok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
Olaszné Anci
191 recept
Ez a recept szerintem bármelyik svédasztalon megállja a helyét. Lehet akármilyen kedves vendég, ha nem veti meg a hidegkonyhás készítményeket, ezt szeretni fogja. Nekem a kisfiam volt az a számomra nagyon kedves vendég, akit névnapja alkalmából vendégeltem meg, kedves családjával együtt. Ő nagyon örült, hogy ebben a nagy melegben hideget készítettem. Feltálaltam mellé a maradék franciasalátát, és egy hatalmas gyümölcstállal is megleptem őket.