Hercegnős meggytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
17g tojás21 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
14g meggy6 kcal
-
3g tej2 kcal
-
75 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
19g finomliszt69 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A meggytöltelékhez
A krémhez
-
20g tej11 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
15g mascarpone61 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
A díszítéshez
-
2g ostyalap6 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
50 kcal
-
2g marcipán9 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
Összesen
590
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
140g meggy63 kcal
-
30g tej17 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A meggytöltelékhez
-
360g meggy162 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
171 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
6g sherry20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
200g tej112 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
A díszítéshez
-
17g ostyalap64 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
20g marcipán92 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5916
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
7g tojás9 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
5.9g meggy3 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A meggytöltelékhez
-
15.3g meggy7 kcal
-
8.5g meggylé3 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
0.3g sherry1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
8.5g tej5 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4.2g fehér csokoládé23 kcal
-
6.4g mascarpone26 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
A díszítéshez
-
0.7g ostyalap3 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
8.5g növényi habtejszín21 kcal
-
0.8g marcipán4 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
590
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 79.6 g
Zsír
-
Összesen 308.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 719 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5284 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1554 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1954 mg
-
Nátrium 1522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 712 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 561.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1019 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 721 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3578 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
5916
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
14 dkg meggy
-
1 dl napraforgó olaj
-
19 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 kk fahéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
A meggytöltelékhez
A krémhez
-
2 dl tej
-
8 dkg cukor
-
10 dkg fehér csokoládé
-
15 dkg mascarpone
-
2 db lapzselatin
A díszítéshez
-
1 db ostyalap
-
200 ml növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Az egész tojásokat felmelegítjük a cukorral, majd habverővel kemény habot készítünk.
- Egy edénybe belemérjük a meggyet, és összeturmixoljuk.
- Majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
- Kimérjük a szárazanyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
- A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz, kikent tortaformába öntjük.
- 25-30 percig sütjük.
- Sütés után a felületét megszórjuk kevés cukorral, és ráteszünk egy sütőpapírt, és azonnal kiborítjuk.
- Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
- A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
- Lehúzzuk a tűzről, belekavarjuk a mascarponét és a fehércsokit. Sima eleggyé kavarjuk.
- A krémbe csorgatjuk a az előírásnak megfelelően elkészített zselatint.
- Hagyjuk kihűlni.
- A meggykrémhez a meggyet leturmixoljuk, majd a citrom levével és héjával elkeverjük.
- A pudingport elkeverjük a meggylé egy részével, a többit felforraljuk a cukorral, majd a pudingporral besűrítjük.
- Ekkor hozzáadjuk az összes turmixolt meggyet és a fahéjat, rottyantuk még egyet rajta.
- Legvégül hozzáadjuk a cherryt.
- Összeállítás: a kihűlt tésztát 2-be vágjuk.
- A lapokat megkenjük először a meggytöltelékkel, rákenjük a fehérkrémet.
- Egymásra helyezzük a megkent lapokat.
- A tetejét is megkenjük mindkét krémmel.
- Rátesszük az ostyalapot, és tükörzselével lekenjük.
- A Hulalából habot készítünk. 1 cs habfixálóval és nyomózsákkal megdíszítjük az oldalát.
- A végén még ráhelyezzük a marcipánvirágokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11392
- Feltöltés dátuma: 2010. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Nagyon macerásnak tűnik (bevallom, egy kicsit az is). De a kislányom gyönyörű mosolya mindent megér. Az egyik év nyertes tortája volt a Pándy meggytorta, én egy kicsit átvariáltam. Nagyon finom és nem tömény édes. Nagyon sokszor átolvastam, mire elkészítettem.