r
Nosalty Logó

Hercegnős meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hercegnős meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3578 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 5916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat felmelegítjük a cukorral, majd habverővel kemény habot készítünk.
  2. Egy edénybe belemérjük a meggyet, és összeturmixoljuk.
  3. Majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  4. Kimérjük a szárazanyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
  5. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz, kikent tortaformába öntjük.
  6. 25-30 percig sütjük.
  7. Sütés után a felületét megszórjuk kevés cukorral, és ráteszünk egy sütőpapírt, és azonnal kiborítjuk.
  8. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
  9. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
  10. Lehúzzuk a tűzről, belekavarjuk a mascarponét és a fehércsokit. Sima eleggyé kavarjuk.
  11. A krémbe csorgatjuk a az előírásnak megfelelően elkészített zselatint.
  12. Hagyjuk kihűlni.
  13. A meggykrémhez a meggyet leturmixoljuk, majd a citrom levével és héjával elkeverjük.
  14. A pudingport elkeverjük a meggylé egy részével, a többit felforraljuk a cukorral, majd a pudingporral besűrítjük.
  15. Ekkor hozzáadjuk az összes turmixolt meggyet és a fahéjat, rottyantuk még egyet rajta.
  16. Legvégül hozzáadjuk a cherryt.
  17. Összeállítás: a kihűlt tésztát 2-be vágjuk.
  18. A lapokat megkenjük először a meggytöltelékkel, rákenjük a fehérkrémet.
  19. Egymásra helyezzük a megkent lapokat.
  20. A tetejét is megkenjük mindkét krémmel.
  21. Rátesszük az ostyalapot, és tükörzselével lekenjük.
  22. A Hulalából habot készítünk. 1 cs habfixálóval és nyomózsákkal megdíszítjük az oldalát.
  23. A végén még ráhelyezzük a marcipánvirágokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11392
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon macerásnak tűnik (bevallom, egy kicsit az is). De a kislányom gyönyörű mosolya mindent megér. Az egyik év nyertes tortája volt a Pándy meggytorta, én egy kicsit átvariáltam. Nagyon finom és nem tömény édes. Nagyon sokszor átolvastam, mire elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...