Ostyalap

Ostyalap

Leírás

Könnyű, vékony „sejtes” mintázatú cukrászati készítmény, alakja a használt sütőforma függvényében változó. Az ostyatészta lisztből, vajból cukorral, tojással és vízzel vagy tejjel készül, gyakran ízesítik. A tésztát nem sütőben, hanem előmelegített ostyasütőben sütik. Az étkezés történetében voltaképpen a különféle ostyák voltak a goffri ősei.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, az eredeti csomagolásban sokáig eláll.

100g Ostyalap

fehérjetartalom

12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

75 g

víztartalom

0 g

gramm ostyalap?

Top ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

szénhidrát

vitaminok

88 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...