r
Nosalty Logó

Raffaello ostya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Raffaello ostya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 12 db ostyalap (2 csomag 6 lapos ostya - kb. 30x15 cm)

A krémhez

693
Kalória
14g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
21.6g
Víz
32.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
49g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 441 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 441 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Egy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele).
  2. A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük.
  3. A szirupot ráöntjük a tejporos-kókuszos-margarinos keverékre (értelemszerűen a margarinra öntjük, hogy felolvadjon kicsit), majd alaposan összekeverjük.
  4. Az így kapott masszából rákanalazunk (kb.2-3 ek-nyit) egy ostyalapra, egy spatulával (én tortakenőt használok)szépen elegyengetjük rajta, hogy mindenhova jusson. Ezután rárakjuk a következő lapot, majd azt is megkenjük, és így tovább, amíg el nem fogy az egy csomag ostya (6 lap). A tetejére már nem kenünk. Ugyanezt megismételjük a másik csomag ostyalappal is. Próbáljunk meg gyorsan dolgozni, mert ahogy hűl a krém, nehezebb vele bánni. (Tanács: ne nyalakodjunk a krémből, mert nem jut a lapokra!:))
  5. Sütőpapírral letakarjuk, és rakunk rá valami nehezéket (én 2 tálcát raktam rájuk, és egy nehezebb vágódeszkát), és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és egy kicsit puhuljon az ostya.
  6. Ezután lehet szeletelni tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Még évekkel ezelőtt a nővéremtől tanultam ezt a receptet. Így lett a neve Tücsi-nápolyi!:D Akkoriban még nagyobb ostyalapokat lehetett venni, így ebből a krémből bőven jutott rá 1 csomagnyira + nyalakodásra is.:D Szóval egy picivel több folyadékot és kókuszreszeléket kell rakni a krémbe (ahogy írtam), hogy ne legyen túl száraz. De azért túl sok folyadékot se rajunk hozzá, mert ha túl híg lesz a krém, kifolyik, és ragadni fog minden (tapasztalat... ^^;). Ha ez történt, "javítsuk ki" egy kis kókuszreszelékkel. Igazán finom, nagyon nehéz abbahagyni!:D Amúgy volt szerencsém megkóstolni nemrég a lilatehenes-márkajelzéssel ellátott kókuszos ostyaszeletet, és majdnem ugyan olyan az ízük! Ha a szeleteket bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, tényleg ugyan olyan lesz, mint a bolti! :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!