r
Nosalty Logó

Hamburger ropogós hagymakarikákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyultanti
Hamburger ropogós hagymakarikákkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bucikhoz

A hamburgerhez

A hagymakarikákhoz

1677
Kalória
61.1g
Fehérje
184.5g
Szénhidrátok
75.9g
Zsír
330.4g
Víz
213.3g
Koleszterin
9.8g
Rost
26.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A bucikhoz

A hamburgerhez

A hagymakarikákhoz

Összesen 1677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A bucikhoz

A hamburgerhez

A hagymakarikákhoz

Összesen 6699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A bucikhoz

A hamburgerhez

A hagymakarikákhoz

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2611.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10446.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    5407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 6699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A bucikhoz

  1. Ha van kenyérsütőnk, dobáljuk bele az alapanyagokat, és hagyjuk dolgozni, egészen addig, míg meg nem kel a tészta. De akkor sincs probléma, ha nincs kenyérsütőnk, jó dolog a kézi dagasztás! Egy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sóval. Az élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk, nem is kell felfuttatni. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a joghurtot, beleütünk egy tojást, és hozzáadjuk az élesztős tejet. Dagasztani kezdünk, egészen addig, míg a tészta jó rugalmas nem lesz, és szépen elválik a táltól és a kezünktől. Kelesztőtálba tesszük, lefedjük vagy letakarjuk, és hagyjuk megkelni. Ez kb. egy óra.
  2. Ha megkelt, óvatosan megdögönyözzük lisztezett felületen és egyforma 9 db-ra osztjuk. Egyenként formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, és ismét hagyjuk megkelni, kb. duplájára.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt zsemléket tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
  4. 18 percig sütjük.

A hamburgerhez

  1. Készítünk egy mézes-mustáros szószt. Ehhez a mustárt a mézzel, fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal elkeverjük, majd félretesszük.
  2. A darált húst sózzuk, borsozzuk, óvatosan összedolgozzuk. Ne nyomjuk össze levegőtlen bucikká, finom mozdulatokkal vegyítsük a fűszerekkel, maradjon laza az anyag. A szalonnát egy serpenyőben pár csepp olajon mindkét oldaláról megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékon sütjük a húspogácsákat. Egy adag kb. 10 cm átmérőjű legyen, 2-3 cm vastag, súlya 15-18 dkg. Legjobb, ha van egy kerek formánk, amit a serpenyőbe tehetünk, és abban formázzuk meg a húsokat. Mindkét oldalát elősütjük, majd 200 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
  3. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát ezen megpirítjuk. Ha pirult, kevés balzsamecetet löttyintünk rá, és rákaramellizálunk egy kis cukrot. Sózzuk. Tálalásig ezt is félretehetjük.
  4. Ha elkészültek a bucik, majonézzel megkenjük, salátaleveleket ültetünk, rá, rászelünk egy paradicsomot, jöhet a hús, a szalonna, arra a lila hagyma és a mézes-mustáros szósz. Aztán a zsemle teteje.

A hagymakarikákhoz

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a karikákat a kezünkkel szétszedjük.
  2. Panírozzuk lisztbe, tojásfehérjébe (ettől lesz ropogós) és zsemlemorzsába. Ha valaki hozzám hasonlóan utálja ezt a műveletet, akkor javaslom, hogy fogjunk néhány mély fedeles műanyagdobozt, a hagymákból egy jó marékkal szórjunk bele, rázzuk, és mehet a tojásba, ahol ugyanígy járjunk el, majd a zsemlemorzsába. Csak ne túl durván rázzuk, nehogy lejöjjön az előző fázisban ráapplikált panír.
  3. Forró olajban sütjük, és a hamburgerhez kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az úgy volt, hogy amikor a nagyfiam először vett részt országos kémiaversenyen, arra gondoltam, hogy házi hamburgerrel várom haza. Fogalmam sincs miért, de ez olyan jó ötletnek tűnt. Akkor még nem gondoltam, hogy ebből hagyomány lesz, így ha ilyen rangos versenyre jut el, akkor szinte kötelezően ez a menü. A receptet meg honnan máshonnan, ha nem a legjobbaktól? A bucik Limarától, a többi Széll Tamástól.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!